20:29 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στις 9 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Κοινοβουλίου Μοχάμεντ Ρίντχα, ανέφερε ότι Ιράκ και Ρωσία επανεκκίνησαν τις συνομιλίες για συμφωνία εξαγοράς του συστήματος αεράμυνας S-300.

Ο πρέσβης του Ιράκ στο Ιράν Σάαμπ Τζαβάντ Καντίλ επιβεβαίωσε ότι η Βαγδάτη διαπραγματεύεται την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-300 από τη Μόσχα.

«Είναι πιθανό το Ιράκ να αγοράσει τα συστήματα» ανέφερε ο Καντίλ.

Σημείωσε ότι το Ιράκ αναζητούσε ποικιλία στις εισαγωγές όπλων, προσθέτοντας ότι η Βαγδάτη είχε συμφωνίες μεταφοράς όπλων με τη Μόσχα.

Προηγουμένως ο πρόεδρος της επιτροπής του Κοινοβουλίου για την ασφάλεια και τη άμυνα ανέφερε ότι είχε γίνει και παλαιότερα προσπάθεια για την αγορά ρωσικών συστημάτων, ωστόσο, οι συνομιλίες είχαν «παγώσει» εν μέσω απειλών για κυρώσεις από την Ουάσιγκτον.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η συμμετοχή ρωσικών όπλων στην αεράμυνα του Ιράκ θα πρέπει να ξεπεράσει το 50%, σημειώνοντας ότι τα ρωσικά όπλα είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα αμερικανικά.

Το πυραυλικό σύστημα εδάφους - αέρα S-300 μεγάλης εμβέλειας, σχεδιάστηκε αρχικά από τη Σοβιετική Ένωση στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και αναπτύχθηκε πρώτη φορά το 1979.

Σύμφωνα με το κέντρο Διεθνούς Αξιολόγησης και Στρατηγικής, αμερικανικό think tank, τα συστήματα S-300 είναι από τα πιο ικανά συστήματα αεράμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι «φύλακες του ρωσικού ουρανού»: Εκσυγχρονισμένοι S-300 αναπτύχθηκαν 500 χλμ. νότια της Μόσχας

Η Ρωσία προτείνει στην Ελλάδα συμπαραγωγή Καλάσνικοφ και δηλώνει έτοιμη για εκσυγχρονισμό των S-300

Tags:
S-300, αεράμυνα, ΗΠΑ, Ιράκ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK