06:48 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο φυλακισμένος ιδρυτής των WikiLeaks εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Westminster στο Λονδίνο τη Δευτέρα, όπου ξεκίνησε η ακρόαση για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Τζούλιαν Ασάνζ  κατάφεραν να απαθανατίσουν για λίγα δευτερότατα τη Δευτέρα το βράδυ μετά την ακρόασή του για έκδοση του στις ΗΠΑ, καθώς βρισκόταν στην αστυνομική κλούβα.

Ο Ασάνζ φορούσε γυαλιά και γκρι γενειάδα, και οι παριστάμενοι έξω από το δικαστήριο του ζητούσαν να «παραμείνει δυνατός» λέγοντας του ότι άνθρωποι μάχονται γι 'αυτόν.

«Κράτα γερά Τζούλιαν, αγωνιζόμαστε για σένα. Δεν θα τους αφήσουμε να σου το κάνουν αυτό! Να το θυμάσαι αυτό! Μείνε δυνατός, θα ελευθερωθείς!» ακούγεται να του φωνάζει ένας άνδρας.

Στη συνέχεια ένας δημοσιογράφος του ζητά να μιλήσει στην κάμερα και ο Ασάνζ δείχνει το αυτί του για να καταλάβει ότι δεν μπορούσε να ακούσει.

Ο 48χρονος ακτιβιστής που γεννήθηκε στην Αυστραλία έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο Δικαστικό Μέγαρο του Westminster τη Δευτέρα, με τους δικηγόρους του να προσπαθούν να αποτρέψουν την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά την συζήτηση, η δικαστής αποφάνθηκε ότι η επόμενη θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου. Ο Ασάνζ πρόκειται να συμμετάσχει στη δεύτερη ακρόαση μέσω βίντεο.

Tags:
ΗΠΑ, έκδοση, WikiLeaks, Λονδίνο, δικαστήριο, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK