09:11 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περιττώματα εντοπίστηκαν στο Μάτσου Πίτσου και οι αρχές του Περού συνέλαβαν έξι τουρίστες, οι οποίοι φέρονταν να έκαναν την ανάγκη τους στον αρχαιολογικό χώρο, και έτσι αντιμετωπίζουν ενδεχόμενο τετραετούς φυλάκισης.

Μια περίεργη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς έξι τουρίστες συνελήφθησαν και διερευνώνται από τις αρχές μιας και εντοπίστηκαν περιττώματα στον χώρο του Μάτσου Πίτσου.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Κούσκο, που επικαλείται το AFP, οι αρχές έχουν ανακαλύψει μια «ρωγμή» σε ένα κομμάτι πέτρας που «έσπασε έναν τοίχο και προκάλεσε μια ρωγμή στο έδαφος» καθώς και ανθρώπινα κόπρανα που εντοπίστηκαν στον ιερό Ναό του Ήλιου.

Οι τουρίστες που συνελήφθησαν προέρχονται από τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Χιλή και, μάλιστα, είναι αντιμέτωποι ακόμα και με το ενδεχόμενο τετραετούς φυλάκισης για «έγκλημα κατά πολιτιστικής κληρονομιάς», όπως το χαρακτήρισε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Το ιερό είναι εν μέρει περιορισμένο για τους τουρίστες, σύμφωνα με πληροφορίες για λόγους διατήρησης.

Το Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη των Άνδεων, Κούσκο, που ήταν η παλιά πρωτεύουσα των Ίνκας στο νοτιοανατολικό Περού.

Διαβάστε ακόμα:

Πετούσε περιττώματα σε ανυποψίαστα θύματα

Tags:
περιττώματα, τουρίστες, Περού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK