11:52 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Τη διενέργεια ψηφοφορίας για αλλαγές στο σύνταγμα της Ρωσίας, πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Ψηφοφορία για τροποποιήσεις στο σύνταγμα της Ρωσίας πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ένα νέο σύνταγμα, αλλά μίλησε για ορισμένες αλλαγές στο υπάρχον.

Δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το όριο για μέχρι δύο συνεχόμενες θητείες στο προεδρικό αξίωμα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι αυτό είναι ένα «κύριο» ζήτημα.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν εικασίες για τροποποιήσεις ώστε να επιτραπεί στον πρόεδρο να υπηρετήσει πάνω από δύο συναπτές θητείες.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε να απαγορευτεί σε Ρώσους βουλευτές, πρωθυπουργούς, κυβερνήτες και άλλους σημαντικούς αξιωματούχους να αποκτήσουν ξένη ιθαγένεια ή άδεια παραμονής.

Πρότεινε επίσης τον περιορισμό της εξουσίας του προέδρου να διορίζει μέλη της κυβέρνησης και ταυτόχρονα την ενίσχυση της εξουσίας του κοινοβουλίου στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η βασική ιδέα είναι ότι ο πρόεδρος δεν θα μπορεί να απορρίπτει τους υποψηφίους που επέλεξε το κοινοβούλιο.

Επιπλέον, πρότεινε ο πρωθυπουργός να εγκρίνεται από τη Δούμα, δηλαδή τη ρωσική κάτω Βουλή.

Ωστόσο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία θα πρέπει να παραμείνει μια «ισχυρή προεδρική δημοκρατία», με τον πρόεδρο να έχει το δικαίωμα να απολύει τον πρωθυπουργό και τους αναπληρωτές του, παραμένοντας επικεφαλής του στρατού και ασκώντας μεγάλο έλεγχο στη δικαιοσύνη.

Ο Πούτιν είπε, ακόμη, ότι το Σύνταγμα πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι των διεθνών νόμων, όταν αντιβαίνουν στη ρωσική νομοθεσία.

Τι είπε ο Πούτιν για την παγκόσμια ασφάλεια και τις αμυντικές ικανότητες της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι τα πέντε κράτη που νόμιμα κατέχουν πυρηνικά όπλα είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της παγκόσμιας ασφαλείας.

Πρόσθεσε ότι οι αμυντικές δυνατότητες της Ρωσίας διασφαλίζονται για τα επόμενα χρόνια.

Η Ρωσία «έλαβε μέτρα για την έγκαιρη ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας. Για πρώτη φορά στην ιστορία των πυρηνικών όπλων, δεν είμαστε στο κατόπι κανενός. Αντίθετα, άλλες χώρες δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει όπλα που διαθέτει η Ρωσία. Οι αμυντικές ικανότητες της Ρωσίας διασφαλίζονται για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πούτιν και Μέρκελ συζήτησαν ενόψει του συνεδρίου του Βερολίνου για τη Λιβύη

Ιδιαίτερα θερμή η συνάντηση Πούτιν και Μέρκελ σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα

Tags:
παγκόσμια ασφάλεια, ασφάλεια, Σύνταγμα, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK