07:34 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας που θα αναλάβει τις προτάσεις για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας πρότεινε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότεινε να συσταθεί μια ειδική ομάδα που θα ασχοληθεί με τις προτάσεις για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

Ο Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση ότι δεν βλέπει την ανάγκη να υιοθετήσει νέο σύνταγμα αλλά πρότεινε να τεθούν προς συζήτηση τροποποιήσεις στο Σύνταγμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι αυτές οι αλλαγές θα αυξήσουν το ρόλο και τη σημασία του κοινοβουλίου της χώρας, των κομμάτων, καθώς και την ανεξαρτησία και την ευθύνη του πρωθυπουργού και όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

«Να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας για την προετοιμασία των προτάσεων τροποποίησης του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να εγκριθεί ο συνημμένος κατάλογος των μελών της ομάδας εργασίας για την προετοιμασία των προτάσεων τροποποίησης του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει η οδηγία που εγκρίθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Πούτιν τόνισε ότι παρά τις σημαντικές αλλαγές στην κατάσταση στη χώρα τα τελευταία 25 χρόνια, δεν υπήρχε ανάγκη να υιοθετηθεί ένα νέο σύνταγμα.

Ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημέρωσε τον  Πούτιν νωρίτερα ότι η κυβέρνηση θα παραιτηθεί ενόψει της σχετικής διαδικασίας.

Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε αργότερα ότι ο Πούτιν υπέβαλε την υποψηφιότητα του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ως νέου πρωθυπουργού για εξέταση από την Κρατική Δούμα.

Tags:
Ρωσία, αλλαγές, Σύνταγμα, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK