05:05 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Κανένας Ρώσος διπλωμάτης δεν τραυματίστηκε από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν, το βράδυ της Τετάρτης (15/01), στη Βηρυτό κοντά στη ρωσική πρεσβεία.

Συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές ξέσπασαν, το βράδυ της Τετάρτης (15/01), στη Βηρυτό κοντά στην πρεσβεία της Ρωσίας και είχαν ως αφετηρία τοπικό αστυνομικό τμήμα, που βρίσκεται μπροστά από την έδρα της διπλωματικής αποστολής.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος και πολλές βομβίδες κρότου λάμψης έπεσαν κοντά στη ρωσική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές, από την πλευρές τους, πετούσαν πέτρες.

Ορισμένοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν, όχι όμως και υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας.

Η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής πρεσβείας ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Διάφορες κροτίδες χτύπησαν την περιοχή της πρεσβείας. Φυσικά, αισθανόμαστε τις συνέπειες από τη χρήση δακρυγόνων. Δεν έχουν τραυματιστεί διπλωμάτες, η πρεσβεία λειτουργεί κανονικά».

Επίσης, τονίστηκε ότι η ρωσική πρεσβεία δεν αποτελούσε στόχο της επίθεσης.

Οι διαμαρτυρίες στον Λίβανο άρχισαν στις 17 Οκτωβρίου, μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να εισαγάγει φόρο στις κλήσεις μέσω διαδικτύου και δη σε εφαρμογές όπως είναι το WhatsApp.

Παρ' όλο που το αμφιλεγόμενο μέτρο αποσύρθηκε και η κυβέρνηση του Σαάντ Χαρίρι παραιτήθηκε, οι άνθρωποι παρέμειναν στους δρόμους και απαιτούν μεταρρυθμίσεις μέσα σε μια παρατεταμένη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.

Διαβάστε ακόμα:

Διαδηλωτές στον Λίβανο έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ - Βίντεο, φωτογραφίες

Tags:
Ρωσική Πρεσβεία, Ρωσία, αστυνομία, διαδηλωτές, συγκρούσεις, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK