14:03 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 8 Ιανουαρίου, ένα αεροσκάφος των Ουκρανικών Αερογραμμών συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 176 άτομα.

Ο Καναδάς, η Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και το Αφγανιστάν με κοινή δήλωση τους ζητούν μια ανοιχτή και με όρους διαφάνειας έρευνα για το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν.

Οι χώρες δήλωσαν ακόμη ότι καλωσορίζουν την μέχρι σήμερα την εμπλοκή του Ιράν στην υπόθεση και υποστηρίζουν τη συνεργασία τους.

Ο Καναδάς και τα άλλα εμπλεκόμενα κράτη ζήτησαν επίσης από το Ιράν να αναλάβει την ευθύνη για την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing.

Η Διεθνής Ομάδα Συντονισμού και Ανταπόκρισης δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της καναδικής κυβέρνησης και συναντήθηκε για πρώτη φορά στο Canada House στο Λονδίνο στις 16 Ιανουαρίου.

Οι ηγέτες του Καναδά και του Αφγανιστάν συζήτησαν νωρίτερα για την κατάσταση στην περιοχή, επισημαίνοντας τη σημασία της αποκλιμάκωσης της έντασης και της διατήρησης του διαλόγου.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό και ο Ασχράφ Γκανί πρόεδρος του Αφγανιστάν, τόνισαν επίσης την ανάγκη διεξοδικής, αξιόπιστης και διαφανούς έρευνας σχετικά με τη συντριβή.

Tags:
Αφγανιστάν, συντριβή, Καναδάς, Ουκρανία, Boeing
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK