ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle στέλνει η Γαλλία στην Ανατολική Μεσόγειο για να βοηθήσει τη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση Chammal στη Μέση Ανατολή.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle θα βρεθεί στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου για να βοηθήσει τη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση Chammal στην περιοχή.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το 2014 με στόχο να αναχαιτίσει την επέκταση του Ισλαμικού Κράτους και να στηρίξει τον ιρακινό στρατό στον αγώνα του ενάντια στην τρομοκρατική ομάδα.

Ο πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι μετά την ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή, το αεροπλανοφόρο θα βρεθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Βόρεια Θάλασσα.

Η δήλωση αυτή έρχεται ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους συμμάχους των ΗΠΑ να κάνουν περισσότερα όσον αφορά τη συμμετοχή τους στη Μέση Ανατολή.

Ο επικεφαλής του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, συμφώνησε με την άποψη του Τραμπ μετά από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που έφεραν την περιοχή στα πρόθυρα του πολέμου τον Ιανουάριο.

Tags:
Ισλαμικό Κράτος, τρομοκρατία, αεροπλανοφόρο, Μέση Ανατολή, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK