15:44 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (183)
0 10
Βρείτε μας

Ο Αλί Χαμενεΐ έδωσε το «παρών» στην πρωινή προσευχή της Παρασκευής για πρώτη φορά από το 2012. Τι δήλωσε για τις ΗΠΑ και τον Κασέμ Σολεϊμανί.

Ως «ημέρα του Θεού» χαρακτήρισε ο Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, την ημέρα κατά την οποία η Τεχεράνη έπληξε τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, σε συνέχεια της δολοφονίας του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

«Το γεγονός ότι το Ιράν έχει την ευκαιρία να δώσει ένα τέτοιο χαστούκι στην παγκόσμια δύναμη, φανερώνει το “χέρι του Θεού”» δήλωσε, χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις πρόσφατες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις.

Οι δηλώσεις αυτές εκφράστηκαν, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής των πιστών στο κέντρο της Τεχεράνης, με τον Χαμενεΐ να δίνει το «παρών» για πρώτη φορά από το 2012.

Η παρουσία του Ανώτατου Ηγέτη έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από τους πιστούς, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Δεν έλειψαν δε, και να συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ, όπως το «Θάνατος στην Αμερική».

Μεταξύ άλλων, ο Χαμενεΐ έπλεξε εκ νέου το εγκώμιο του εκλιπόντος διοικητή της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σολεϊμανί, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον «πιο ισχυρό διοικητή του “μετώπου αντίστασης”».

Επεσήμανε δε, ότι η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού κατέδειξε την «τρομοκρατική φύση» των ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ως «κλόουν».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώθηκε επικίνδυνα στις 3 Ιανουαρίου του 2020, όταν αμερικανικό drone έπληξε αυτοκινητοπομπή έξω από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Σολεϊμανί.

Η αντίδραση της Τεχεράνης ήταν άμεση, καθώς οι Φρουροί της Επανάστασης έπληξαν στις 8 Ιανουαρίου του 2020 δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (183)
Tags:
Τεχεράνη, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, Ντόναλντ Τραμπ, πύραυλοι, πυραυλική επίθεση, ΗΠΑ, Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK