05:22 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο ποσό ρεκόρ του 1.31 εκατομμυρίου δολαρίων πωλήθηκε ένα από τα έξι νομίσματα, που απεικονίζουν τον Βρετανό βασιλιά Εδουάρδο τον 8ο.

Στο ποσό ρεκόρ του 1.31 εκατομμυρίου δολαρίων πωλήθηκε σε ανώνυμο συλλέκτη, ένα σπάνιο Βρετανικό νόμισμα του 1937, όπου απεικονίζεται ο Εδουάρδος ο 8ος.

Το νόμισμα, το οποίο πλέον είναι το πιο ακριβό Βρετανικό νόμισμα που έχει ποτέ πωληθεί, ήταν ένα από τα έξι που κατασκευάστηκαν από το Βρετανικό Βασιλικό Νομισματοκοπείο όταν ο Εδουάρδος ο 8ος έγινε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου το 1936.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νομίσματος είναι το γεγονός πως απεικονίζει την αριστερή πλευρά του προσώπου του μονάρχη, όταν κατά παράδοση πάντα παρουσιάζεται η δεξιά πλευρά του προσώπου το εκάστοτε μονάρχη. Αυτό είχε γίνει ύστερα από απαίτηση του Εδουάρδου του 8ου, προκειμένου να φαίνεται η χωρίστρα στα μαλλιά του.

​Το νόμισμα ήταν προγραμματισμένο για μαζική παραγωγή από τον Ιανουάριο του 1937, αλλά ο Εδουάρδος ο 8ος τον Δεκέμβριο του 1936 ζήτησε να απαλλαχθεί των βασιλικών καθηκόντων του, ώστε να παντρευτεί την Αμερικανίδα Γουόλις Σίμπσον και έτσι η βασιλεία του ήταν η συντομότερη στην Βρετανική ιστορία.  

Το νόμισμα είναι φτιαγμένο από χρυσό 22 καρατίων και είναι 22 χιλιοστά σε διάμετρο, ζυγίζοντας περίπου 8 γραμμάρια.

«Το νόμισμα του Εδουάρδου του 8ου είναι ένα από τα πιο σπάνια στον κόσμο. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το ότι έθεσε νέο ρεκόρ στα Βρετανικά νομίσματα» δήλωσε στο Reuters, η Ρεμπέκα Μόργκαν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Συλλεκτών του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

Σε μια άλλη δήλωση, ο Ματ Κέρτις, από την ίδια Υπηρεσία δήλωσε «Το συγκεκριμένο νόμισμα είναι σημαντικό όχι μόνο για την σπανιότητα του αλλά και γιατί βρίσκεται στην καρδιά μιας διεθνούς ιστορίας και είναι πολύτιμο για τους συλλέκτες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ. Το νόμισμα της βασιλείας του Εδουάρδου του 7ου είναι απολύτως ένα από τα πιο σπάνια νομίσματα του κόσμου αν και ελπίζουμε πως θα ενθαρρύνει και άλλους να ψάξουν τα σπίτια τους μήπως βρουν κάποιον κρυμμένο θησαυρό».

Από τα υπόλοιπα νομίσματα της βασιλείας του Εδουάρδου του 8ου, τέσσερα βρίσκονται σε μουσεία και ινστιτούτα ενώ ένα βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έβγαλε αγγελία με μισθό 100.000 ευρώ τον χρόνο!

Μαθητές εντόπισαν νόμισμα 1.600 ετών στο βόρειο Ισραήλ (Βίντεο)

 

 

Tags:
δημοπρασία, νόμισμα, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK