10:30 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοσκόπηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού αναδεικνύει πως οι άνθρωποι μεταξύ 20 έως 35 ετών, δεν είναι και πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.

Το φόβο των μιλένιαλς – της γενιάς που γεννήθηκε στις αρχές της χιλιετίας που διανύουμε- για την έναρξη ενός μεγάλου πολέμου στο κοντινό μέλλον καθώς και για την απειλή ενός πλήρως εξαπλωμένου πυρηνικού πολέμου, έφερε στο φως δημοσκόπηση που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Η πλειοψηφία των ενηλίκων, 20 έως 35 ετών που πήραν μέρος στην έρευνα, πιστεύουν πως «είναι περισσότερο πιθανό» παρά όχι, μια πυρηνική επίθεση στα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Επιτροπή.

Αν και το 84% των 16.000 μιλένιαλς από 16 χώρες που συμμετείχαν, υποστήριξαν πως η χρήση πυρηνικών όπλων είναι απαράδεκτη, το 54% δήλωσε πως όπλα μαζικής καταστροφής μπορούν ίσως να χρησιμοποιηθούν την επόμενη δεκαετία.

Περίπου το 47% των ενηλίκων υποστήριξαν επίσης πως «είναι περισσότερο πιθανό από ότι όχι» πως ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ίσως ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της ζωής τους, με περισσότερα από τα 2/3 να σημειώνουν πως είναι απολύτως αναπόφευκτο.

Μόνο δυο από τους πέντε μιλένιαλς από χώρες που θεωρούνται ως χώρες εν ειρήνη, πιστεύουν πως θα επηρεαστούν από έναν πόλεμο ή μια πολεμική σύρραξη στο κοντινό μέλλον, με τους συμμετέχοντες από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία να είναι οι πιο αισιόδοξοι για αυτό το σενάριο.

Η δημοσκόπηση έδειξε πως οι ενήλικες από χώρες που έχουν περάσει από εμπόλεμη φάση, ήταν εκείνοι που ελπίζουν πως στο μέλλον οι πόλεμοι θα πρέπει να αποφευχθούν ενώ δήλωσαν επιφυλακτικοί για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων, με το μεγαλύτερο ποσοστό εναντίον αυτών των ειδών όπλων να παρατηρείται μεταξύ των Σύριων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1 Ιουνίου και 7 Οκτωβρίου, με συμμετέχοντες από 16 χώρες, όπως το Αφγανιστάν, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Συρία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας έρχεται την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η ένταση παγκοσμίως, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου αλλά και τα μέσα ενημέρωσης να φοβούνται έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, η Ινδία και το Πακιστάν που διαθέτουν πυρηνικά διαφιλονικούν για το Κασμίρ αλλά και άλλα θέματα, η συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης αλλά και ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία, μεταξύ άλλων, δημιουργούν αυτή την κλιμάκωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θέλετε να βελτιωθούν οι σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία;» - Τι απάντησαν οι Ευρωπαίοι

Οι χρήστες του Twitter φοβούνται 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της δολοφονίας Σολεϊμανί

 

Tags:
πυρηνικά όπλα, πόλεμος, δημοσκόπηση, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK