05:37 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αεροπλάνο προσγειώθηκε από λάθος σε ημιτελή διάδρομο του αεροδρομίου Ντομεντέντοβο της Μόσχας, αλλά κανείς δεν κατάλαβε τίποτα

Οι επιβάτες μιας πτήσης αεροπλάνου που προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Μόσχας μπορεί να έμειναν ικανοποιημένοι τόσο από την πτήση όσο και από την προσγείωση, αλλά έμειναν έκπληκτοι λίγο αργότερα, όταν αντιλήφθηκαν πως το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί σε έναν διάδρομο υπό κατασκευή.

Το Sukhoi Superjet 100 προσγειώθηκε την Πέμπτη, στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Μόσχας. Η κατασκευή ενός τρίτου διαδρόμου προσγείωσης βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια -αν και έχουν υπάρξει κάποιες καθυστερήσεις- αλλά φαίνεται πως είναι σχεδόν έτοιμος, αφού ήδη κάποιες πτήσεις τον χρησιμοποιούν.

​Από τους 99 επιβάτες του Sukhoi Superjet 100 που προσγειώθηκε στον ημιτελή διάδρομο ωστόσο, κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό, ενώ και ο πιλότος της εταιρίας IrAero carrier, δήλωσε πως το αντιλήφθηκε μόλις οι τροχοί άγγιξαν το έδαφος.

Σε βίντεο που τραβήχτηκε από τους επιβάτες μέσα από το αεροσκάφος κατά την προσγείωση, όλα μοιάζουν να κυλάνε φυσιολογικά και το μόνο που προδίδει τον υπό κατασκευή διάδρομο, είναι η έλλειψη σήμανσης και γραμμών στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τον πιλότο, δεν υπήρξε κάποιο επείγον περιστατικό που να τον ανάγκασε να προσγειωθεί στον συγκεκριμένο διάδρομο και πως απλώς επρόκειτο για λάθος. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα οι καιρικές συνθήκες στη Μόσχα ήταν άσχημες και ο πιλότος είχε καλύτερη οπτική επαφή με τον ημιτελή διάδρομο, παρά με τον λειτουργικό που ήταν σε απόσταση 280 μέτρων μακρύτερα, όπως εξήγησε.

Η κατασκευή του τρίτου διαδρόμου του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο ξεκίνησε το 2014 και ήταν προγραμματισμένος να ολοκληρωθεί μετά από δύο χρόνια. Όμως, η χρεωκοπία της εταιρίας που είχε αναλάβει την εργολαβία, όταν είχε ολοκληρωθεί το 80% του έργου, έφερε κάποιες καθυστερήσεις, σημειώνει η εφημερίδα Βεντομόστι. Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την περασμένη χρονιά πως επιθυμεί την ολοκλήρωση του διαδρόμου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα είναι έτοιμος προς χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυναίκα του προσωπικού ασφαλείας σε αεροδρόμιο στις ΗΠΑ τράβηξε τα κοτσιδάκια ταξιδιώτριας

Τρομακτική αναγκαστική προσγείωση: Φλόγες τύλιξαν τον κινητήρα αεροπλάνου - Βίντεο

 

Tags:
προσγείωση, πτήση, αεροδρόμιο, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK