14:45 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα 18 του ο Καγκέντρα Θάπα Μάγκαρ αναγνωρίστηκε ως ο πιο κοντός εν ζωή άνθρωπος του κόσμου που διατηρούσε την ικανότητα να βαδίζει.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία μόλις 27 ετών ο πιο μικρόσωμος άνθρωπος του κόσμου, που είχε την ικανότητα να βαδίζει.

Ο Καγκέντρα Θάπα Μάγκαρ, με ύψος 67,08 εκατοστών, πέθανε στην Ποκάρα, την πόλη που ζούσε μαζί με τους γονείς του και η οποία απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού.

Το τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί πολλές φορές με πνευμονία, όμως «αυτή τη φορά επηρεάστηκε και η καρδιά του», εξήγησε η αδελφή του, η Μαχές Θάπα Μάγκαρ.

Ο Καγκέντρα μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, στα 18 του αναγνωρίστηκε ως ο πιο κοντός εν ζωή άνθρωπος του κόσμου που διατηρούσε την ικανότητα να βαδίζει. Τότε, είχε φωτογραφηθεί κρατώντας ένα πιστοποιητικό λίγο μικρότερο σε μέγεθος από τον ίδιο.

Ωστόσο, η αναγνώριση δεν κράτησε πολύ καθώς ο συμπατριώτης του Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι, που είχε ύψος 54,6 εκατοστά τον «εκθρόνισε» έως το 2015, οπότε πέθανε και ο Καγκέντρα ανέκτησε τον «τίτλο» του.

«Ήταν τόσο μικροσκοπικός όταν γεννήθηκε, που τον κρατούσαμε στην παλάμη του χεριού. Δυσκολευόμασταν πολύ να του κάνουμε μπάνιο», αφηγήθηκε ο πατέρας του, ο Ρουπ Μπαχαντούρ.
Tags:
ρεκόρ Γκίνες, βιβλίο Γκίνες, άνθρωπος, πέθανε, Νεπάλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK