09:31 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμα μία ημέρα ταραχών στη Βηρυτό, με διαδηλωτές να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα της χώρας.

Στην διάλυση συγκέντρωσης διαδηλωτών στην κεντρική Βηρυτό, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας σε συνεργασία με μονάδες στρατιωτών, αναφέρει ο ανταποκριτής του πρακτορείου Sputnik στην περιοχή.

Ωστόσο, μικρές ομάδες διαδηλωτών που αντιτίθενται στην κυβέρνηση, παραμένουν στους δρόμους, συνεχίζοντας ειρηνικά την διαμαρτυρία τους.

Οι διαδηλωτές απαιτούν την διάλυση της κυβέρνησης και την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, την δημιουργία νέας κυβέρνησης και δίκαιες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

​Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις με τους συγκεντρωμένους, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. «Τραυματισμένοι αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας, δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Διαδηλωτές από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στη Βηρυτό, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για οικονομικές ατασθαλίες εκ μέρους της κυβέρνησης και για πλήγματα στο εθνικό νόμισμα. Οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκρυθμη η κατάσταση στον Λίβανο: Τον στρατό κάλεσε ο πρόεδρος Αούν - Βίντεο

Βηρυτός: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας κοντά στη ρωσική πρεσβεία

 

Tags:
αστυνομία, στρατός, διαδήλωση, Βηρυτός, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK