14:17 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Σε νερά που βρίσκονται κάτω από παγωμένες λίμνες και ποταμούς, οι Ρώσοι πιστοί βουτούν για να τιμήσουν τα Θεοφάνεια, σύμφωνα με την παράδοση.

Τιμώντας την Ορθόδοξη Ρωσική παράδοση, ο πάγος κόβεται σε σχήμα σταυρού συνήθως, σε παγωμένες λίμνες και ποταμούς και στην συνέχεια οι πιστοί βουτούν στα παγωμένα νερά.

Μετά από μια ειδική νυχτερινή λειτουργία, οι πιστοί αλλά και οι τολμηροί κάνουν βουτιά στα πολύ παγωμένα νερά, συνήθως τρεις φορές ο καθένας, προς τιμήν της Αγίας Τριάδος.

Μοσχοβίτες, συμπεριλαμβανομένων σελέμπριτις, νομοθετών, πολιτικών αλλά και γνωστών επιχειρηματιών, σε 46 τοποθεσίες όπου υπάρχουν αυτές οι παγωμένες κολυμπήθρες, όπως και σε όλη τη Ρωσία, τελούν αυτή την ετήσια παράδοση.

Ως είθισται, δεν μπορεί κανείς να ξεγελάσει. Όσοι πιουν λίγη έστω βότκα προκειμένου να ζεσταθούν πριν μπουν στα παγωμένα νερά, αυτόματα αποκλείονται από την τελετή.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί και διασώστες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν οπουδήποτε χρειαστεί ανάγκη.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τα Θεοφάνεια στις 19 Ιανουαρίου, ακολουθώντας το Ιουλιανό Ημερολόγιο και σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη, όλα τα υγρά, ακόμα και το νερό που τρέχει μέσα σε σωλήνες στο σπίτι, κατέχει θεϊκές ιδιότητες κατά τη διάρκεια της τελετής.

 

Tags:
Θεοφάνεια, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK