21:48 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Φαγέζ Σάρατζ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στείλει ειρηνευτική αποστολή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να διασφαλιστεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη.

«Αν ο Χαλίφα Χαφτάρ δεν σταματήσει την επίθεση, η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση και να στείλει διεθνείς δυνάμεις να προστατεύσουν τους πολίτες της Λιβύης. Οι δυνάμεις αυτές θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον ΟΗΕ. Μετά ειδικοί θα πρέπει να εξετάσουν για το ποιος θα συμμετάσχει, για παράδειγμα, από την Ε.Ε. την Αφρικανική Ένωση ή τον Αραβικό Σύνδεσμο» ανέφερε ο Σάρατζα σε συνέντευξή του στη Welt.

Επέκρινε την Ε.Ε. για έλλειψη προσπάθειας στην επίλυση της διαμάχης, αποκαλώντας τες «πολύ ασήμαντες».

«Περιμέναμε ότι η Ε.Ε. θα αντιδρούσε έντονα στην επιθετικότητα του Χαφτάρ και θα βοηθούσε να μπει ένα τέλος στην κρίση στη Λιβύη. Η Ε.Ε. θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της. Οι Ευρωπαίοι ήρθαν πολύ αργά» πρόσθεσε.

Ο Σάρατζ και ο Χαφτάρ, όπως επίσης και ηγέτες και εκπρόσωποι αρκετών χωρών και οργανώσεων θα συμμετάσχουν στην υψηλού επιπέδου Διάσκεψη του Βερολίνου για να καταλήξουν σε συμφωνία υπό τον ΟΗΕ. Η συμφωνία θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην μαστιζόμενη από τον πόλεμο Λιβύη.

Η Διάσκεψη του Βερολίνου έρχεται μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ρωσίας και της Τουρκίας. Ο Χαφτάρ αναχώρησε από τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει συμφωνία εκεχειρίας με την κυβέρνηση Σάρατζ, η αντιπροσωπεία της οποίας υπέγραψε τη συμφωνία και μετά κατευθύνθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Tags:
GNA, Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβύη, Φαγέζ αλ Σάρατζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK