02:23 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Συντριβή αεροπλάνου στο Ιράν (47)
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλέστηκε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζοντας ότι τα μαύρα κουτιά από το μοιραίο Boeing θα σταλούν για εξέταση.

Το Ιράν αποκωδικοποιεί τους καταγραφείς πτήσης του Boeing 737 που καταρρίφθηκε από λάθος νωρίτερα τον Ιανουάριο και δεν έχει λάβει ακόμα οριστική απόφαση για την αποστολή τους για ανάλυση στο εξωτερικό, δήλωσε ο επιθεωρητής ασφαλείας της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Χασάν Ρετζαεφάρ, σύμφωνα με το IRNA.

«Προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μαύρα κουτιά εδώ στο Ιράν. Αλλιώς οι επιλογές μας είναι η Ουκρανία και η Γαλλία, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί για την ώρα απόφαση να τα στείλουμε σε άλλη χώρα» πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση προηγούμενες αναφορές που τόνιζαν ότι το Ιράν είχε δώσει εξουσιοδότηση σε ειδικούς από την Ουκρανία για να διεξάγουν αναλύσεις στα μαύρα κουτιά.

Η αποκωδικοποίηση αποτέλεσε πιεστικό ζήτημα τις προηγούμενες ημέρες καθώς οι πλευρές που πλήγηκαν από την τραγωδία δεν συμφωνούν ποιου οι ειδικοί θα πρέπει να κάνουν τις αναλύσεις.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε καλέσει το Ιράν να στείλει τα μαύρα κουτιά στη Γαλλία. Το Κίεβο από την άλλη πλευρά, ζήτησε η Τεχεράνη να μεταφέρει τους καταγραφείς πτήσης στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Συντριβή Boeing στο Ιράν: Ο Ουκρανός Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε τα μαύρα κουτιά

Νέο βίντεο φέρεται να δείχνει ιρανικούς πυραύλους να καταρρίπτουν το ουκρανικό αεροσκάφος

Θέμα:
Συντριβή αεροπλάνου στο Ιράν (47)
Tags:
Ιράν, Ουκρανία, Boeing, συντριβή αεροσκάφους, συντριβή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK