09:51 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Άγνωστοι παραστρατιωτικοί εξαπέλυσαν επίθεση με drones κατά Ρωσικής αεροπορικής βάσης στην Συρία, η οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Επίθεση με drones δέχθηκε πριν από λίγο, η ρωσική αεροπορική βάση Χμάιμιμ στην Συρία από άγνωστους παραστρατιωτικούς, αν και η αεράμυνα της βάσης αντιμετώπισε με επιτυχία την επίθεση, σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του υπουργείου, λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης από τα συστήματα αεράμυνας, δεν υπήρξαν ζημιές στην αεροπορική βάση.

«Τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας της Ρωσικής αεροπορικής βάσης κατέστρεψαν τα drones σε ασφαλή απόσταση από τη βάση. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. Η Ρωσική βάση Χμάιμιμ, λειτουργεί κανονικά» αναφέρει ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τρία, μικρού μεγέθους drones, που πλησίασαν τη βάση από τα βορειοανατολικά τις βραδινές ώρες.

Η βάση βρίσκεται στην περιοχή της Λατάκια, στην δυτική Συρία, ενώ έχει γίνει στόχος επιθέσεων διάφορων παραστρατιωτικών και τρομοκρατών, κατά το παρελθόν.

Οι Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν απωθήσει έναν μεγάλο αριθμό επιθέσεων με drones αλλά και οβίδων το 2019, καταστρέφοντας 53 drones και 27 ρουκέτες, που εκτοξεύθηκαν κατά της βάσης.

 

Tags:
drones, επίθεση, αεροπορική βάση, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK