14:31 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (195)
0 0 0
Βρείτε μας

Την δημιουργία ενοποιημένου στρατού και αστυνομικών δυνάμεων, υπό την επίβλεψη του κράτους, προτείνεται στο συμφωνηθέν κείμενο του Βερολίνου.

Τον αφοπλισμό των ένοπλων ομάδων που δρούσαν μέχρι τώρα στη Λιβύη και τη δημιουργία ενός ενοποιημένου στρατού και αστυνομίας, όπου θα ενταχθούν επίλεκτοι μαχητές, προτείνουν οι συμμετέχοντες στην συνδιάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Καλούμε για μια λειτουργική διαδικασία αφοπλισμού των ένοπλων ομάδων και των παραστρατιωτικών και την ενσωμάτωση επίλεκτου προσωπικού σε πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες, σε ατομικό επίπεδο και βασιζόμενο στον επαγγελματισμό. Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να βοηθήσουν στη διαδικασία» αναφέρει το άρθρο 12 του κειμένου, που δημοσιοποίησαν οι πλευρές που συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη.

Στο κεφάλαιο που αφορά στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ασφάλειας, οι συμμετέχοντες καλούν στην αποκατάσταση του μονοπωλίου της νόμιμης χρήσης βίας από το κράτος.

«Υποστηρίζουμε την εγκαθίδρυση μιας ενοποιημένης Λιβυκής εθνικής ασφάλειας, αστυνομίας και στρατιωτικών δυνάμεων, υπό την επίβλεψη μιας κεντρικής, πολιτικής εξουσίας, βασισμένη στις συζητήσεις του Κάιρου και των όρων που συμφωνήθηκαν εκεί», αναφέρει το άρθρο 36 του κειμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το τελικό ανακοινωθέν για τη Λιβύη: Όλα όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο

H πρώτη αντίδραση της Αθήνας στα αποτελέσματα της Διάσκεψης για τη Λιβύη

 

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (195)
Tags:
αφοπλισμός, αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις, Λιβύη, Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη, Βερολίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK