04:20 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως η Χαμάς και ένοπλες δυνάμεις που τη στηρίζουν, έχουν βρει καινούργια μέθοδο χρηματοδότησης μέσω κρυπτονομισμάτων.

Την πεποίθηση πως οι Ταξιαρχίες αλ-Νασρ, οι οποίες υποτίθεται πως λειτουργούν με την στήριξη της Χαμάς, έχουν βρει έναν νέο τρόπο χρηματοδότησης, εξέφρασε το Διεθνές Ινστιτούτο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας του Διεπιστημονικού Κέντρου της πόλης Χερζίλια του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Ινστιτούτο έχει εντοπίσει μια σελίδα στο Facebook, που επιτρέπει στη Χαμάς να μεταφέρει και να δέχεται εμβάσματα από τη Λωρίδα της Γάζας, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα και προστατεύοντας έτσι την ανωνυμία των δωρητών και εκείνων που λαμβάνουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με ειδικούς του Ινστιτούτου, μια συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση μέσω της οποίας διακινούνταν bitcoin, «είχε μια ακατανόητη αύξηση στις συνδιαλλαγές» και μια πιο ενδελεχή έρευνα έδειξε πως «η ίδια διεύθυνση παρέπεμπε σε μια κατά τα άλλα νόμιμη οικονομική ιστοσελίδα»

Ωστόσο, ένας χρήστης που σχετιζόταν με την εν λόγω ιστοσελίδα, «ταυτοποιήθηκε πως χρησιμοποιούσε λογαριασμό μιας απαγορευμένης τράπεζας» και σύμφωνα με την Jerusalem Post, το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» για τα κρυπτονομίσματα ίσως οδηγεί στη Χαμάς.

Η Διεθνής Ισλαμική Τράπεζα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οντότητα από την Ουάσινγκτον λόγω σχέσεων με τη Χαμάς, επίσης εντοπίστηκε να πραγματοποιεί συναλλαγές μέσω της συγκεκριμένης διεύθυνσης, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Το Ινστιτούτο ερεύνησε πρόσφατες διαδικτυακές συναλλαγές της τράπεζας, η οποία διαθέτει πολλά ΑΤΜ στη Λωρίδα της Γάζας και συμπέρανε πως η σελίδα της τράπεζας στο Facebook, προσέφερε ηλεκτρονικούς συνδέσμους σε διεύθυνση για κρυπτονομίσματα, οι οποίοι είχαν σχέση με τις Ταξιαρχίες αλ-Νασρ.

Μετά από πιο ενδελεχή έρευνα, το Ινστιτούτο ανακάλυψε πως το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» συνδεόταν με ένα μέσο, που ταυτίζεται με τις Ταξιαρχίες «και το οποίο καλούσε για υποστήριξη, λόγω έλλειψης πηγών χρηματοδότησης αλλά και της άρνησης του Ιράν να προσφέρει υποστήριξη», αναφέρει η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι συνολικές συναλλαγές στο «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» αγγίζουν τα 3,370 bitcoin περίπου, που αντιστοιχεί σε 23.800.524 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ειδικοί επισημαίνουν πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι συναλλαγές έφτασαν τις 4.500. Το Ινστιτούτο επίσης σημείωσε πως μια εταιρία που συνδέεται με το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» διαθέτει τουλάχιστον δυο φυσικές διευθύνσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε σε υπόγειες υποδομές της Χαμάς στη Γάζα - Βίντεο

Χτύπημα του ισραηλινού στρατού κατά στόχων της Χαμάς ύστερα από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα

 

 

Tags:
κρυπτονομίσματα, Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ, Χαμάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK