15:15 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέσα στο πρώτο μισό του έτους αναμένει να παραλάβει το πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό Arktika, η ρωσική κρατική εταιρία Rosatom.

Η ρωσική κρατική εταιρία Rosatom, αναμένει να παραλάβει το πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό Arktika, κατά το πρώτο μισό του 2020, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή, Αλεξέι Λικατσεφ.

«Βέβαια και δεν έχουν αλλάξει» απάντησε ο Λίκατσεφ σε ερώτηση αν τα σχέδια να παραδοθεί το σκάφος το πρώτο μισό του έτους έχουν αλλάξει.

Οι πρώτες δοκιμές του Arktika, στις οποίες δοκιμάστηκαν τα συστήματα πλοήγησης του σκάφους και οι εφεδρικές γεννήτριες, ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η ανάγκη να συναρμολογηθεί η τουρμπίνα του αντιδραστήρα, εξανάγκασε τους υπεύθυνους να κάνουν τις δοκιμές με τις ντίζελ γεννήτριες. Οι δοκιμές στη θάλασσα θα γίνουν με πλήρως λειτουργικό πυρηνικό σύστημα και ύστερα θα παραδοθεί στην Rosatom.

Το παγοθραυστικό διαθέτει σύστημα προώθησης με τρία σώματα και με απόδοση 60 megawatts. Δύο ακόμα παγοθραυστικά του ίδιου τύπου για μαζική παραγωγή, τα Sibir και Ural, αναμένονται να παραληφθούν το Νοέμβριο του 2020 και το Νοέμβριο του 2021.

Τα πυρηνοκίνητα παγοθραυστικά τύπου Arktika θα έχουν την ικανότητα να συνοδεύουν πλοία σε Αρκτικές συνθήκες, σπάζοντας πάγο πάχους τριών μέτρων, ενώ τα πλοία που θα συνοδεύουν θα μεταφέρουν υδρογονάνθρακες από τις χερσονήσους Yamal και Gydan και από την θάλασσα του Κάρα, προς τις αγορές της Ασίας στον Ειρηνικό.

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό στον κόσμο ξεκινά τις δοκιμές στη Βαλτική Θάλασσα

Σήμα κινδύνου από ρωσικό παγοθραυστικό που πλέει στα ανοιχτά της Νορβηγίας

 

Tags:
Rosatom, παγοθραυστικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK