14:37 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (86)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κάλεσμα συνεργασίας μεταξύ των μελών της διεθνούς κοινότητας για λύση στο ζήτημα της Λιβύης, προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να εργαστεί αρμονικά προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της Λιβύης απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Όπως δήλωσε, δεν πρέπει να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες που θα φέρουν ένταση στην κατάσταση που επικρατεί στη βορειοαφρικανική χώρα.

«Τώρα είναι η ώρα που όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να εργαστούν μαζί ώστε να εφαρμόσουν μια ανακωχή και να σεβαστούν το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και επίσης να διατηρήσουμε την ενότητα των οικονομικών θεσμών της Λιβύης πάνω στους οποίους στηρίζεται η ενότητα της χώρας» δήλωσε μέσω ανακοίνωσης του ο Σαρλ Μισέλ.

Μονομερείς ενέργειες, όπως η υπογραφή συμφωνιών που κλιμακώνουν την διαμάχη, θα πρέπει να αποφεύγονται, πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Αναφέρομαι σε δράσεις που δεν συνάδουν με τους διεθνείς νόμους και που δημιουργούν ένα πλαίσιο για εξωτερικές επιρροές στη λιβυκή κρίση» εξήγησε.

Εκπρόσωποι από διάφορα κράτη και οργανισμούς, όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη και η Αφρικανική Ένωση, συναντήθηκαν στο Βερολίνο την Κυριακή για εξεύρεση λύσης της διαμάχης στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαβρόφ: Συμφωνήθηκε πως το πετρέλαιο της χώρας ανήκει σε όλους τους Λίβυους

Μέρκελ: Καμία άμεση επαφή μεταξύ Χαφτάρ και Σάραζ

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (86)
Tags:
Λιβύη, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βερολίνο, Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK