19:34 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσαν οι αρχές της Νότιας Κορέας μετά τον παγκόσμιο συναγερμό που σήμανε υπό τον φόβο μιας επιδημίας.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού, μιας ασθένειας που μοιάζει με πνευμονία και φαίνεται πως ξεκίνησε από την Κίνα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KCDC).

Σύμφωνα  με την ίδια πηγή, μια γυναίκα από την Κίνα διαγνώστηκε με πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα κατά την άφιξή της στην Κορέα από την Κίνα.

Η γυναίκα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα και λαμβάνει θεραπεία.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Νότια Κορέα είχε ζητήσει πληροφορίες από την Κίνα σχετικά με το νέο κορονοϊό καθώς ένας ασθενής στη χώρα είχε παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα.

Ωστόσο, οι έλεγχοι που έγιναν στον ασθενή έδειξαν πως ο ασθενής δεν έπασχε από τον νέο ιό.

Το νέο στέλεχος της ασθένειας εντοπίστηκε αρχικά στο Γουχάν της Κίνας στις αρχές Ιανουαρίου.

Όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιο εμφανίζουν τα τυπικά συμπτώματα της πνευμονίας και άλλων οξέων αναπνευστικών ασθενειών.

Το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο να ενισχύουν τα μέτρα ελέγχου των επιβατών που είναι πιθανό να νοσούν.

Νωρίτερα, οι κινεζικές υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστά δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου του Πεκίνου.

Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί με το νέο στέλεχος του κορονοϊού στο Γουχάν έχει φτάσει τους 198, συμπεριλαμβανομένων τριών περιστατικών που έχασαν τη ζωή τους.

Ο ιός έχει εντοπιστεί επίσης στο Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη.

Tags:
ιός, κρούσματα, ασθένεια, Νότια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK