09:26 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σημαντικά ευρήματα από τα αρχαία χρόνια μέχρι την εποχή των Σταυροφοριών, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα δυτικά της Συρίας.

Σε μια σειρά από σημαντικά ευρήματα έφτασαν οι αρχαιολόγοι, που εργάζονται στην περιοχή της Ταρτούς της δυτικής Συρίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας αίθουσας Ιπποτών, στον πύργο Σαφίτα στο κάστρο των Σταυροφόρων, το οποίο πιστεύεται πως χτίστηκε κατά τον 13ο αιώνα μ.Χ.

​Την ανακοίνωση για τα ευρήματα και τις λεπτομέρειες των ανασκαφών, έκανε ο επικεφαλής του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Ταρτούς, Μαρβάν Χασάν.

Μιλώντας στο Συριακό Αραβικό Πρακτορείο, ο Χασάν εξήγησε πως κατά τις ανασκαφές, ανακαλύφθηκε «ένας διαγώνιος τοίχος» που αποτελούσε τμήμα του εξωτερικού τοίχου και για αυτό το λόγο θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα, ώστε να χαρτογραφηθεί το μέγεθος του θαλάμου των Ιπποτών, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Την ίδια ώρα, στις ανασκαφές της περιοχής Αμριτ, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαία πήλινα κομμάτια δοχείων, έναν τάφο λαξευμένο σε απολιθωμένο χώμα, ανθρώπινα οστά, μια πήλινη λάμπα και μια πήλινη πίπα καθώς και άλλα αρχαία αντικείμενα.

​Οι εργασίες στο Κάστρο αλ-Μαρκάμπ, οι οποίες πραγματοποιούνται από μια ομάδα συνεργασίας μεταξύ Σύριων και Ούγγρων αρχαιολόγων, αποκάλυψαν ζωγραφιές και πήλινα θραύσματα.

Σε άλλο πρότζεκτ, με την συνεργασία Σύριων και Ρώσων επιστημόνων, θα ερευνηθεί η ακτή της Ταρτούς και το νησί Αργουάντ, το οποίο βρίσκεται 3 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές της Συρίας. Η συγκεκριμένη ομάδα ξεκίνησε τις διαδικασίες τον περασμένο χρόνο, χρησιμοποιώντας εξελιγμένο εξοπλισμό και οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και αυτή τη χρονιά, όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες των μέχρι τώρα στοιχείων.

Η Συρία, η οποία αποτελεί περιοχή με μερικούς από τους αρχαιότερους οικισμούς παγκοσμίως και είναι μια χώρα η οποία ανήκε σε μερικές από τις αρχαιότερες αυτοκρατορίες του κόσμου, τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί σε μια σημαντική προσπάθεια να σώσει και να διατηρήσει τους αρχαίους θησαυρούς της, από την εμφύλια διαμάχη της τελευταίας δεκαετίας.

Αυτή η προσπάθεια περιλαμβάνει προγράμματα για τη διάσωση και την ανακατασκευή αναρίθμητων θρησκευτικών τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων Ισλαμικών τεμένων, Χριστιανικών εκκλησιών και ναών αλλά και δύσκολα έργα, όπως η ανακατασκευή περιοχών όπως την Ακρόπολη στο Χαλέπι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς και το οποίο έχει πάθει μεγάλες ζημιές από τις μάχες μεταξύ τρομοκρατών και στρατού για τον έλεγχο της πόλης, από το 2012 έως το 2016.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, επιστήμονες, αρχαιολόγοι, ιστορικοί και ανθρωπολόγοι μεταξύ άλλων, βρέθηκαν προ τραγικής εκπλήξεως, όταν διαπίστωσαν πως οι τρομοκράτες προσπαθούσαν να καταστρέψουν την Παλμύρα, μια από τις πιο ακμαίες πόλεις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μετά από την απελευθέρωση της πόλης, Σύριοι, Ρώσοι και άλλου ειδικοί, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις εργασίες αποκατάστασης της αρχαίας πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρυμμένoς θάλαμος αποκαλύφθηκε στο παλάτι του αυτοκράτορα Νέρωνα

Πατάτες, μια λιχουδιά 170.000 ετών

Tags:
Παλμύρα, Χαλέπι, μνημείο, UNESCO, αρχαιολογικός χώρος, αρχαιολόγοι, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK