18:45 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την σύγκληση έκτακτης σύσκεψης ανακοίνωσε για την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπό το φόβο επιδημίας από το νέο κορονοϊό.

Καθώς η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε πως ο νέος θανάσιμος κορονοϊός, ο οποίος προκαλεί ένα τύπο πνευμονίας, μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη του Οργανισμού την Τετάρτη.

Στην έκτακτη αυτή σύσκεψη, θα καθοριστεί αν αυτή η έξαρση του νέου κορονοϊού καθιστά ένα διεθνές υγειονομικό επείγον καθώς και ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο Οργανισμός είχε αναφέρει πως κατά πάσα πιθανότητα ο πηγή της έξαρσης του ιού, ήταν «ζωϊκή πηγή» και πως μια «περιορισμένη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο» καταγράφηκε ανάμεσα σε στενές επαφές. Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, που στεγάζεται στη Γενεύη ωστόσο, δεν έχει προτείνει μέχρι στιγμής περιορισμούς στα ταξίδια ή στις εμπορικές συναλλαγές.

Το κάλεσμα για την έκτακτη σύσκεψη, ήρθε μετά από την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στη Νότια Κορέα, που αφορούσε σε εναν 35χρονο Κινέζο, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη χώρα, από την περιοχή Γουχάν της Κίνας και είναι ο τέταρτος ασθενής έξω από την Κίνα. Δύο ακόμα περιστατικά έχουν αναφερθεί στην Ταϊλάνδη και ένα στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα και σε όλα ενεπλάκησαν άνθρωποι από την πόλη Γουχάν ή άτομα που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την πόλη. Τα νέα περιστατικά φέρνουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 222 παγκοσμίως.

Ο ιός ανήκει στην ίδια οικογένεια κορονοϊών με αυτόν της ασθένειας SARS, Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο, το οποίο είχε κοστίσει τη ζωή σε περίπου 800 ανθρώπους μεταξύ του 2003 και του 2004 και ο οποίος επίσης είχε ξεκινήσει από την Κίνα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή, τα οποία είναι παρόμοια με άλλες αναπνευστικές ασθένειες και που προκαλούν προβλήματα στον ακριβή εντοπισμό της ασθένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Κίνα: Ο νέος κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο

 

Tags:
σύσκεψη, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Κίνα, ιός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK