10:10 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Συντριβή αεροπλάνου στο Ιράν (47)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της Πολιτικής Υπηρεσίας του Ιράν κατέδειξαν ότι το μοιραίο Boeing κατερρίφθη από δύο πυραύλους Tor-M1. Άγνωστο αν τα «μαύρα κουτιά» θα σταλούν στο εξωτερικό.

Την κατάρριψη του μοιραίου Boeing 737 των Ουκρανικών Αερογραμμών από δύο πυραύλους φέρεται να επιβεβαίωσε η ιρανική κυβέρνηση, λίγες εβδομάδες μετά την αεροπορική τραγωδία.

«Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι Tor-M1 έπληξαν το αεροσκάφος» γνωστοποίησε ιρανικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τα προκαταρκτικά ευρήματα της Ιρανικής Πολιτικής Αεροπορίας.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας, Χασάν Ρεζαεϊφάρ, ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη συνεχίζει την ανεξάρτητη αποκωδικοποίηση των «μαύρων κουτιών» και ότι προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί αν θα σταλούν στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Boeing 737 της Ukrainian International Airlines κατέπεσε λίγο έξω από την Τεχεράνη, στις 8 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο 176 ατόμων. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονταν 82 Ιρανοί, 63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί, 10 Σουηδοί, τέσσερις Αφγανοί, τρεις Γερμανοί και τρεις Βρετανοί.

Ο ιρανικός στρατός, τρία 24ώρα μετά την αεροπορική τραγωδία, παραδέχθηκε δημοσίως το λάθος του, εξηγώντας ότι θεώρησε πως επρόκειτο για εχθρικό πύραυλο Κρουζ, ο οποίος αποτελούσε αμερικανική «απάντηση» στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εις βάρος δύο στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο γειτονικό Ιράκ.

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η αλήθεια, η ηγεσία του Ιράν έσπευσε να εκφράσει τη λύπη της και να περιγράψει την τραγωδία ως ένα «ασυγχώρητο λάθος».

Θέμα:
Συντριβή αεροπλάνου στο Ιράν (47)
Tags:
Ουκρανία, Boeing, πτώση αεροσκάφους, πτώση αεροπλάνου, πτώση, συντριβή, συντριβή αεροσκάφους, Τεχεράνη, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK