14:46 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην καταδίκη του πρώην επικεφαλής της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι προχώρησαν οι δικαστικές αρχές της Κίνας, καθώς αυτός κατηγορείται για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Ο πρώην επικεφαλής της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13,5 ετών, από τοπικό δικαστήριο στο Τιάνγιν στην Κίνα σήμερα Τρίτη.

Σύμφωνα με το κεντρικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας, το οποίο μετέδωσε την ετυμηγορία, ο Μενγκ δεν προτίθεται να κάνει έφεση στην απόφαση.

Ο Μενγκ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προεδρία της Interpol το 2018, αφού συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας για προσωπικό κέρδος κατά τη διάρκεια που είχε υπηρετήσει ως υφυπουργός δημόσιας ασφάλειας της Κίνας.

O Μενγκ Χονγκγουέι συνελήφθη τον Σεπτέμβριο από τις κινεζικές αρχές με την υπόθεση της σύλληψής του να θυμίζει θρίλερ, αφού αρχικά η σύζυγός του είχε δηλώσει τον Μενγκ ως εξαφανισμένο, αφού αγνοούνταν για ημέρες.

Ο Νοτιο-κορεάτης Κιμ Γιονγκ Γιανγκ εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Interpol, έπειτα από τη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη, στο πλαίσιο της 87ης γενικής συνέλευσης του Οργανισμού, στο Ντουμπάι.

Tags:
Interpol, Κίνα, δικαστήριο, ποινή, φυλάκιση, Μενγκ Χόνγκγουέι, Ιντερπόλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK