14:49 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Λίβανος έχει νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Χασάν Ντιάμπ ύστερα από σημερινή (21/01) ανακοίνωση της Προεδρίας και περιλαμβάνει 20 υπουργούς-τεχνοκράτες.

Η Προεδρία του Λιβάνου ανακοίνωσε, σήμερα (21/01), τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης εν μέσω αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα που προκλήθηκα από την αύξηση του κόστους ζωής, της φορολογίας και των εισφορών.

Ένας εκπρόσωπος της Προεδρίας δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

«Ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, έχει υπογράψει έγγραφα σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης. Υπογράφηκε νέο έγγραφο σχετικά με τη νέα κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Χασάν Ντιάμπ».

Σύμφωνα με το έγγραφο, η κυβέρνηση αποτελείται από 20 υπουργούς-τεχνοκράτες.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Σαάντ Χαρίρι, είχε 30 υπουργούς και παραιτήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου λόγω εκτεταμένων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εν μέσω σκληρής οικονομικής κρίσης.

Μετά την παραίτηση της κυβέρνηση του Χαρίρι, ο Πρόεδρος του Λιβάνου όρισε τον 60χρονο αλλοτινό καθηγητή στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, τον Δεκέμβριο, και του ανέθεσε τον σχηματισμό του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο ορισμός του Ντιάμπ δεν έγινε αποδεκτός από μεγάλα κόμματα της χώρας, τα οποία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, και προκλήθηκαν διαδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Διαδηλωτές στον Λίβανο έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ - Βίντεο, φωτογραφίες

Tags:
Κυβέρνηση, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK