07:49 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο σχηματισμός νέου υπουργικού συμβουλίου στον Λίβανο προκάλεσε καινούριες διαδηλώσεις τόσο στη Βηρυτό όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν, το βράδυ της Τρίτης (21/01), στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, καθώς και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Τρίπολη, ύστερα από τον σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ένας από τους διαδηλωτές είπε στο Sputnik: «Βγήκαμε στους δρόμους γιατί με τη διαμόρφωση μιας τέτοιας κυβέρνησης προσπαθούν να μας ξεγελάσουν. Λένε ότι οι [νέοι] υπουργοί είναι όλοι ανεξάρτητοι τεχνοκράτες. Όλοι οι υπουργοί, όμως, συνδέονται με τα κυβερνώντα κόμματα με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Εργάστηκαν στα υπουργεία υπό διαφορετικές κυβερνήσεις. Είμαστε, λοιπόν, κατά της κυβέρνησης αυτής».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητοδρόμους τόσο στη Βηρυτό όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, όρισε τον 60χρονο Χασάν Ντιάμπ ως πρωθυπουργό και του ανέθεσε τον σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου. 

Μέλος του νέου υπουργικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από 20 υπουργούς, περιλαμβάνει πέντε γυναίκες μεταξύ τον οποίων και η Ζέινα Ακάρ, που έγινε πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας στον Λίβανο. Η ίδια, μάλιστα, θα εκτελεί χρέη και αναπληρώτριας πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμα:

Βηρυτός: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας κοντά στη ρωσική πρεσβεία

Tags:
διαδηλώσεις, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK