23:28 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού η μετάδοση του οποίου ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν της Κίνας και ενώ κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες.

Η νέα μορφή του κορονοϊού που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της Κίνας και έχει ήδη κοστίσει τη ζωή εννέα αν8ρώπων θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταλλαχθεί, αυξάνοντας τον κίνδυνο για περαιτέρω μετάδοσή του, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Λι Μπιν την Τετάρτη.

«Πρόσφατα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού έχουν αυξηθεί σημαντικά, αλλά αυτό οφείλεται αναμφισβήτητα στο γεγονός ότι γνωρίζουμε όλο και περισσότερο για τον ιό και έχουμε βελτιώσει τόσο τις μεθόδους διάγνωσης όσο και την παροχή διαγνωστικών αντιδραστηρίων σε ολόκληρη τη χώρα» , δήλωσε ο Λι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Λι ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων του νέου στελέχους του κορονοϊού στην Κίνα έφθασε τις 440.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο ιό.

«Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι τα κρούσματα του ιού εντοπίζονται κυρίως στο Γουχάν. Έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως και λοίμωξη του ιατρικού προσωπικού» δήλωσε ο ίδιος.

«Τα στοιχεία έχουν δείξει ότι η ασθένεια μεταδίδεται μέσω της αναπνευστικής οδού και υπάρχει η πιθανότητα ιογενούς μετάλλαξης», πρόσθεσε.

Περιπτώσεις πνευμονίας που προκλήθηκαν από τον κορονοϊό έχουν καταγραφεί στην Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόκειται για άτομα που έχουν ταξιδέψει από το Γουχάν.

Πολλές χώρες έχουν εντείνει τις διαδικασίες ελέγχου στα αεροδρόμια τους και προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη εισροή Κινέζων τουριστών κατά τη διάρκεια των επερχόμενων αργιών του Νέου Έτους.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μετάδοση, Κίνα, μετάλλαξη, ιός, ασθενείς, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK