05:59 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ χαρακτήρισε παράλογες τις αναφορές για ανάμιξη στο χακάρισμα του τηλεφώνου του Τζεφ Μπέζος.

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τις εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες και τις εκτελέσεις χωρίς δίκη Άγκνες Κάλαμαρντ και ο ειδικός απεσταλμένος για την Ελευθερία έκφρασης Ντέιβιντ Κάγιε ζήτησαν να διεξαχθεί άμεσα έρευνα για την υποτιθέμενη εμπλοκή του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν στο χακάρισμα του τηλεφώνου του ιδιοκτήτη της Washington Post και ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος.

«Το υποτιθέμενο χακάρισμα του τηλεφώνου του κ. Μπέζος και άλλων, απαιτεί άμεσα διερεύνηση από τον ΟΗΕ και άλλες αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης της συνεχιζόμενης, πολυετούς, άμεσης και προσωπικής συμμετοχής του πρίγκιπα σε προσπάθειες στοχοποίησης αντιπάλων του» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ είχε αρνηθεί οποιονδήποτε ρόλο στο χακάρισμα του τηλεφώνου του Τζεφ Μπέζος, χαρακτηρίζοντας παράλογες τις σχετικές αναφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το «χρυσό» διαζύγιο των Μπέζος: Πώς θα χωρίσουν 137 δισ. δολάρια

Tags:
κινητά τηλέφωνα, χακάρισμα, Σαουδική Αραβία, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, Τζεφ Μπέζος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK