13:53 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρελθόν αποτελεί από την ηγεσία του Κινήματος «Πέντε Αστέρων» ο Λουίτζι ντι Μάιο, ο οποίος υπέβαλε και επισήμως την παραίτησή του, λόγω των χαμηλών εκλογικών και δημοσκοπικών επιδόσεων.

Την παραίτησή του - και επισήμως - από την ηγεσία του Κινήματος «Πέντε Αστέρων» υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο.

«Για τα Πέντε Αστέρια έφτασε η στιγμή της επανίδρυσης. Τα τελευταία 10 χρόνια αλλάξαμε πολλά, αλλά τώρα πρέπει να ζήσουμε την περίοδο αυτή, με ελπίδα και αυτοπεποίθηση» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Ιταλός πολιτικός.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να μας κρίνουν μετά από μόλις 20 μήνες διακυβέρνησης. Πρέπει να κριθούμε ύστερα από την ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια».

Αιτία της παραίτησης του Λουίτζι ντι Μάιο αποτελούν οι δυσμενείς δημοσκοπικές και εκλογικές επιδόσεις των τελευταίων μηνών.

«Οι ουσιαστικές αλλαγές δεν γίνονται μέσα σε λίγους μήνες» έσπευσε να σχολιάσει, ενώ κατηγόρησε μέρος των στελεχών του Κινήματος για «αυτοπροβολή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κίνημα «Πέντε Αστέρων» ιδρύθηκε από τον ηθοποιό Μπέπε Γκρίλο, στα τέλη του 2009. Από το 2013 βρίσκεται στην ιταλική Βουλή, διαθέτοντας συνεχή κοινοβουλευτική παρουσία.

Μάλιστα, στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου του 2018, κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση, λαμβάνοντας ποσοστό της τάξης του 31%. Αρχικά, συγκρότησε κυβέρνηση συνασπισμού με τη Λέγκα του Βορρά και στη συνέχεια, με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η εκλογική φθορά του κόμματος, αποτυπώθηκε - κατά κύριο λόγο - στις τελευταίες ευρωεκλογές (σ.σ. Μάιος του 2019), όπου συγκέντρωσε μόλις το 17,07% των ψήφων και υποχώρησε στην 3η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντι Μάιο: Η Τουρκία δεν πρέπει να παρέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη

Tags:
Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, Πέντε Αστέρια, υπουργός, υπουργός, Ιταλία, Λουίτζι ντι Μάιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK