09:01 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (85)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βουλή των Λόρδων υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απομένει η υπογραφή από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε η Βουλή των Λόρδων, προλειαίνοντας το έδαφος για την υλοποίηση του Brexit στις 31 Ιανουαρίου του 2020.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Λόρδων αποτελούσε το τελευταίο βήμα, προτού το νομοθέτημα υπογραφεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ και καταστεί νόμος του κράτους.

Στις 9 Ιανουαρίου, άλλωστε, είχε προηγηθεί η υπερψήφιση της συμφωνίας και από τη Βουλή των Κοινοτήτων, με 330 «ναι» και 231 «όχι».

​Σύμφωνα με το επίμαχο νομοθέτημα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ολοκληρώσει την απόσυρσή του από την Ε.Ε. στα τέλη Ιανουαρίου. Παράλληλα, προβλέπεται η υπογραφή μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου – από 31 Ιανουαρίου έως την υπογραφή της νέας συμφωνίας - το Λονδίνο θα παραμείνει ως ένα «de facto» κράτος - μέλος της Ε.Ε.

Θέμα:
Brexit (85)
Tags:
βασίλισσα Ελισάβετ, βρετανικό κοινοβούλιο, βρετανικό κοινοβουλίο, Μπόρις Τζόνσον, Ευρωπαϊκή Ένωση, Brexit, Brexit, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK