15:19 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (330)
0 0 0
Βρείτε μας

Την Πέμπτη (23/01) αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και να αποφασίσει αν θα σημάνει παγκόσμιο συναγερμό για τη δημόσια υγεία λόγω του νέου κορονοϊού.

Ο γενικός διοικητής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε, την Τετάρτη (22/01), ότι απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες για τον κορονοϊό έτσι ώστε να αποφασιστεί ή όχι η σήμανση συναγερμού για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Τέντρος Αντχάνομ ανέφερε σε μια συνάντηση το εξής:

«Η απόφαση σχετικά με το αν θα δηλωθεί ή όχι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος είναι αυτή που λαμβάνω εξαιρετικά σοβαρά και είμαι έτοιμος να το κάνω μόνο με την κατάλληλη εξέταση όλων των αποδεικτικών στοιχείων».

Ο ίδιος χαρακτήρισε το ζήτημα «πολύπλοκο» και τόνισε ότι «εξελίσσεται» γι' αυτό και ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή να συγκληθεί εκ νέου και την Πέμπτη (23/01).

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την ταξιδιωτική απαγόρευση στους κατοίκους της κινεζικής πόλης Γουχάν, εκεί όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός, ο Δρ. Αντχάνομ είπε ότι πρόκειται για «πολύ, πολύ αυστηρά μέτρα με πλήρη δέσμευση».

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο και, ύστερα, ο ΠΟΥ τον χαρακτήρισε ως τον «2019-nCoV».

Ο κορονοϊός μπορεί να εξελιχθεί σε επιδημία, καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, στην Ταϊλάνδη και στις ΗΠΑ.

Οι κινεζικές αρχές, τέλος, έχουν επιβεβαιώσει τη μετάδοση του κορονοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Σε αποκλεισμό οι κάτοικοι του Γουχάν λόγω του κορονοϊού

Θέμα:
Κορονοϊός (330)
Tags:
κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK