06:31 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, την Τετάρτη (22/01), στη Βηρυτό.

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ξέσπασαν γι' ακόμα μια μέρα στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, με απολογισμό τον τραυματισμό περισσότερων από 50 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τοπικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Αούν, υπέγραψε την Τρίτη (21/01) τα έγγραφα για τον σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου υπό την πρωθυπουργία του Χασάν Ντιάμπ.

Στην ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου αναφέρεται το εξής:

«Δώδεκα τραυματίες έχουν νοσηλευθεί, 40 θύματα έχουν λάβει τις πρώτες βοήθειες. Τόσο οι διαδηλωτές όσο και οι αξιωματικοί ασφαλείας βρίσκονται στον κατάλογο των τραυματιών».

Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες, κροτίδες και μολότοφ σε αστυνομικούς, που απάντησαν με κανόνια νερού και βομβίδες. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να αποκαταστήσουν τον έλεγχο στους δρόμους κοντά στο κτήριο του κοινοβουλίου, αλλά ξέσπασαν νέες συγκρούσεις στην κοντινή πλατεία των Μαρτύρων.

Οι συγκρούσεις της Τετάρτης (22/01) είναι μόνο ένα ακόμα επεισόδιο στη συνεχιζόμενη αναταραχή στο Λίβανο, η οποία άρχισε στις 17 Οκτωβρίου, ακολουθώντας την πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης να εισαγάγει φόρο στις κλήσεις μέσω διαδικτύου και δη του WhatsApp.

Παρ' όλο που το αμφιλεγόμενο μέτρο αποσύρθηκε και η κυβέρνηση του Σαάντ Χαρίρι παραιτήθηκε, οι άνθρωποι παρέμειναν στους δρόμους για να απαιτήσουν μεταρρυθμίσεις μέσα σε μια παρατεταμένη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.

Διαβάστε ακόμα:

Διαδηλώσεις στον Λίβανο ύστερα από τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Tags:
τραυματίες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK