23:03 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πυρκαγιές του 2007, τονίζοντας πως «χάσαμε ήδη μια δεκαετία» και πως «δεν μπορούμε να χάσουμε άλλη».

Στο πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα πράσινο New Deal» στο Νταβός, συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στους παρευρισκόμενους ήταν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φράνς Τίμερμανς και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Αναφερόμενος στην «πράσινη» συμφωνία, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως πρόκειται για φιλόδοξο σχέδιο και θέμα που ενώνει την Ευρώπη, και σημείωσε πως το κλίμα είναι ένα ζήτημα που μπορεί να ενώσει τους νέους και να κοιτάξουν στην ίδια κατεύθυνση, σε συνδυασμό με την τεχνολογική επανάσταση σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλές ακτές στις οποίες αναπτύσσεται το 90% του τουρισμού της, ενώ διαθέτει σημαντικά οικοσυστήματα.

«Έχουμε πολλούς λόγους να δείξουμε ιδιαίτερη φροντίδα για αυτό το ζήτημα το οποίο δεν έρχεται από το μέλλον αλλά είναι ήδη εδώ, το βλέπουμε στην Ελλάδα. Πρέπει να εργαστούμε σε μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα», συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης να μειώσει σημαντικά τη χρήση πλαστικού μέχρι το 2023 και να σταματήσει τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη μέχρι το 2028.

«Αυτό που λέω στους συνεργάτες μου είναι να κοιτάξουν τις χώρες εκείνες που προχώρησαν σε αλλαγές και που πρέπει να επιβραβευτούν. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε πως τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα, αποδίδουν ιδιαίτερα στην Ελλάδα. 

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι σημαντικό να στραφούμε σε άλλες πηγές ενέργειας που είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ενώ εξέφρασε την ανάγκη να συνεχιστεί η εθνική πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Νταβός της Ελβετίας ο Μητσοτάκης: Οι επαφές, το πρόγραμμα και οι στόχοι του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Eκλέξαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο, προχωράμε σε νέα εποχή

 

Tags:
κλιματική αλλαγή, Ευρωπαική Ένωση, ΕΕ, Νταβός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK