ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης για το νέο κορονοϊό (2019-nCoV) έκρινε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δηλώσει μια κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την Πέμπτη ότι ήταν πολύ νωρίς για να δηλωθεί παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τον κορονοϊό της Κίνας.

«Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης για το νέο κορονοϊό (2019-nCoV) έκρινε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δηλώσει μια κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία», γράφει ο ΠΟΥ στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, ο πρώτος θάνατος έχει επιβεβαιωθεί στην επαρχία Χεμπέι της Κίνας, η οποία βρίσκεται έξω από το επίκεντρο της νέας έκρηξης του κορονοϊού.

Νωρίτερα την ημέρα, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένας 80χρονος άνδρας πέθανε, λέγοντας ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από τον νέο θανατηφόρο ιό.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ανέρχεται σήμερα σε 18, με όλες τις περιπτώσεις να αναφέρονται στην Κίνα.

Τα συμπτώματα του νέου θανατηφόρου ιού

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ένα άτομο μπορεί να κινδυνεύει εάν έχει πυρετό και συμπτώματα όπως βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, μετά από ταξίδι στη Γουχάν ή σε στενή επαφή με κάποιον που ήταν άρρωστος και είναι υπό έρευνα για τον ιό τις τελευταίες δύο εβδομάδες ή που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει τον ιό.

Το CDC χαρακτήρισε την «στενή επαφή» τα δύο μέτρα μέσα στο δωμάτιο μαζί με άτομο που πάσχει από τον κορονοϊό.

Ο οργανισμός είπε ότι εάν έχετε ταξιδέψει πρόσφατα στη Γουχάν και αισθανθείτε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να «αναζητήσετε αμέσως ιατρική περίθαλψη», να καλέσετε τον γιατρό σας για τα συμπτώματά σας και να αποφύγετε την επαφή με άλλους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Κλείνει η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο – Ακυρώνονται οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά

Κορονοϊός: Οι χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ιός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK