09:26 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (76)
114
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπήκοος, Αλεξάντερ Βίνικ, βρίσκεται πλέον σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τα δήλωσε η δικηγόρος του την Πέμπτη (23/01).

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ αποκάλυψε, την Πέμπτη (23/01), μέσα από ανάρτησή της στο Facebook, ότι ο Ρώσος υπήκοος βρίσκεται στο νοσοκομείο Hotel Dieu του Παρισιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βίνικ κρατείτο στη χώρα μας από το 2017, τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές «αποκρύπτουν [στοιχεία] και υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα», σύμφωνα με την ομάδα υπεράσπισης του Ρώσου υπηκόου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη δημοσίευσή της έκανε λόγο για «ισοπέδωση του κράτους Δικαίου» και πρόσθεσε: 

«Δεν της έχουν επιτρέψει [σ.σ. της Γαλλίδας δικηγόρου] ακόμη να τον δει και θα προσπαθήσουν να τον ανακρίνουν απόψε, εξαντλημένο και χωρίς να έχει επικοινωνία ή ενημέρωση!».

Νωρίτερα, μεταδόθηκε ότι ο Βίνικ απομακρύνθηκε από το ελληνικό νοσοκομείο και η τοποθεσία του ήταν άγνωστη. Επίσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την έκδοσή του στη Γαλλία.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ρώσο υπήκοο για ξέπλυμα κεφαλαίων αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτογράφησης. Ο ίδιος έχει αρνηθεί πως έχει διαπράξει είτε ποινικά είτε διοικητικά αδικήματα, αλλά συμφώνησε να εκδοθεί στη Ρωσία.

Η Ρωσία και η Γαλλία ζητούν, επίσης, την έκδοσή του Βίνικ με άλλες κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμα:

Mr Bitcoin: «Ναι» του ΣτΕ στην έκδοση του Βίνικ σε Γαλλία και ΗΠΑ

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (76)
Tags:
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γαλλία, Παρίσι, νοσοκομείο, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK