00:22 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (74)
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν μιλάμε για δίκη αυτή τη στιγμή, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, θα αποφασιστούν οι όροι της προφυλάκισής του», δήλωσε η δικηγόρος του Βίνικ στη Γαλλία.

Το γαλλικό δικαστήριο θα αποφασίσει την Τρίτη 28 Ιανουαρίου για το θέμα της προφυλάκισης του Αλεξάντερ Βίνικ που κατηγορείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, δήλωσε η δικηγόρος του «Mr Bitcoin» στο Sputnik την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, ο Βίνικ εκδόθηκε από την Ελλάδα στη Γαλλία, και μεταφέρθηκε από ελληνικό νοσοκομείο στο ειδικό τμήμα του νοσοκομείου Hotel-Dieu στο Παρίσι.

«Δεν μιλάμε για δίκη αυτή τη στιγμή, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, θα αποφασιστούν οι όροι της προφυλάκισής του», δήλωσε η δικηγόρος του Βίνικ στη Γαλλία, ενώ ακόμη αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του.

«Τον είδα χθες. Δεν αισθάνεται καλά. Είναι πολύ αδύναμος, είχε πάθει ένα μεγάλο σοκ, δεν του είπαν πού τον πηγαίνουν και τί έχει συμβεί. Είναι σε απεργία πείνας εδώ και 34 ημέρες. Είναι πολύ εξασθενημένος σωματικά και ψυχολογικά», δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Sputnik.

Επίσημη ενημέρωση από την Αθήνα

Στο μεταξύ, το Sputnik ενημερώθηκε ότι η Ελλάδα ειδοποίησε και επισήμως τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για την έκδοση του Βίνικ στη Γαλλία.

«Η Πρεσβεία έλαβε επίσημη ειδοποίηση από την ελληνική πλευρά ότι ο Βίνικ εκδόθηκε στη Γαλλία», δήλωσε αξιωματούχος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας δεν θέλησαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

«Δεδομένου ότι πρόκειται για μια εν εξελίξει νομική διαδικασία, πρέπει να απευθυνθείτε στο υπουργείο Δικαιοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Αλεξάντερ Βίνικ εναντίον της απόφασης του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκδοση του «Mr Bitcoin» αρχικά στη Γαλλία και μετέπειτα στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκδοση Βίνικ στη Γαλλία: «Εχθρικό βήμα της Ελλάδας προς έναν Ρώσο πολίτη»

Mr Bitcoin: Ο Βίνικ ανακρίθηκε στη Γαλλία «υπό συνθήκες Ιεράς Εξέτασης»

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (74)
Tags:
έκδοση, ανάκριση, Γαλλία, προφυλάκιση, Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK