03:37 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Καταφύγιο που φιλοξενεί πρώην καλόγριες, ορισμένες εκ των οποίων είχαν στραφεί ακόμα και στην πορνεία, λειτουργεί στη Ρώμη.

Την ύπαρξη ενός καταφυγίου στο Βατικανό, για καλόγριες που είχαν εκδιωχθεί και εκ των οποίων ορισμένες είχαν στραφεί ακόμα και στην πορνεία για να επιβιώσουν, αποκάλυψε ο Βραζιλιάνος Καρδινάλιος Μπραζ ντε Αβίζ, μιλώντας στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Women Church World, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

Καλόγριες, οι οποίες είχαν «απολύτως εγκαταλειφθεί» από την Καθολική Εκκλησία μετά την εκδίωξη τους και είχαν μείνει ακόμα και στους δρόμους, πλέον έχουν ένα μέρος να μείνουν, εξαιτίας μιας πρωτοβουλίας του Πάπα, σημείωσε ο Καρδινάλιος.

«Το πιο σημαντικό παράδειγμα είναι ακριβώς η απόφαση του Πάπα να εγκαταστήσει το καταφύγιο αυτό στη Ρώμη, για καλόγριες που είχαν αποπεμφθεί είτε από εμάς, είτε από τους προϊστάμενους τους, ειδικά εκείνες που είναι ξένες» δήλωσε ο Μπραζ ντε Αβίζ.

Όπως σημείωσε ο Καρδινάλιος «αυτοί οι άνθρωποι έγιναν καλόγριες αλλά βρέθηκαν σε αυτή τη θέση. Υπήρξαν και περιστατικά, κατά τα οποία ορισμένες εξ αυτών στράφηκαν στην πορνεία. Πρόκειται για πρώην καλόγριες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καταφύγιο λειτουργεί εδώ και περίπου ένα χρόνο, αν και η τοποθεσία του παραμένει μυστική, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Καρδινάλιου, ο οποίος έχει επισκεφθεί το καταφύγιο, το χαρακτήρισε «κόσμο πληγών» αλλά και ένα μέρος «ελπίδας».

Σύμφωνα με το National Catholic Reporter, ο αριθμός των καλογριών παγκοσμίως έχει μειωθεί αισθητά, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας πολλών μοναστηριών σε όλη την Ευρώπη ενώ υπάρχει και ένας αυξανόμενος αριθμός καταγγελιών σεξουαλικής ή φυσικής κακοποίησης από ιερείς και προϊστάμενους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνει να προστεθεί νέα αμαρτία στην Καθολική Εκκλησία

Το Βατικανό ετοιμάζει ομάδα για τους Ολυμπιακούς του 2024

 

Tags:
Βατικανό, πάπας Φραγκίσκος, Καθολική Εκκλησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK