05:39 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την υπερασπιστική γραμμή πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρενέβη κανένα νόμο, ακολούθησαν οι δικηγόροι του προέδρου των ΗΠΑ στη δίκη της Γερουσίας.

Την υπερασπιστική γραμμή πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε τίποτα παράνομο, ακολούθησε η αρχική εισήγηση των δικηγόρων του Αμερικανού προέδρου, καθώς έληξε η πέμπτη ημέρα της ιστορικής παραπομπής του, το Σάββατο.

«Πιστεύουμε πως όταν ακούσετε τα γεγονότα και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να καλύψουμε σήμερα, τα γεγονότα, θα ανακαλύψετε πως ο Πρόεδρος δεν έκανε τίποτα απολύτως που να είναι λάθος» δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων, ο Πατ Τσιπολόνε.

Ο Τσιπολόνε εξαπέλυσε επίθεση κατά των αποδείξεων που προσκόμισαν οι Δημοκρατικοί κατά τις συνεδριάσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, υποστηρίζοντας πως δεν διαθέτουν κανέναν αποδεικτικό στοιχείο.

Ακολούθησε η εισήγηση του Μάικ Πουρπούρα, συμβούλου στον Λευκό Οίκο, ο οποίος υποστήριξε πως όλη η υπόθεση, βασίζεται σε ένα άτομο και σε αυτά που νομίζει.

«Οι Δημοκρατικοί και η θεωρία τους quid pro quo, βασίζεται σε τίποτα περισσότερο από την αρχική πεποίθηση ενός ατόμου, του πρέσβη Σόντλαντ» δήλωσε ο Πουρπούρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του, μέσω του διαδικτύου εξέφρασε τη δική του γνώμη, υποστηρίζοντας πως η υπόθεση εναντίον του, δεν θα έπρεπε να έχει φτάσει ποτέ στη Γερουσία.

​«Οποιοσδήποτε άνθρωπος στα λογικά του, βλέποντας την συνεδρίαση της Γερουσίας σήμερα, θα μπορούσε να δει το πόσο άδικα μου έχουν συμπεριφερθεί και πόσο ανύπαρκτη – όπως όλοι ξέρουν, ακόμα και οι Δημοκρατικοί- υπόθεση είναι αυτή της παραπομπής μου» έγραψε στο Twitter.

Ο Τραμπ, επανειλημμένως έχει δηλώσει πως δεν παρενέβη κανένα νόμο, υποστηρίζοντας πως η υπόθεση δημιουργήθηκε από τους Δημοκρατικούς για να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016.

Για να καταδικαστεί ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρειαστούν τα δύο τρίτα της Γερουσίας, 67 ψήφοι, για να τον αποπέμψουν από τη θέση του προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ: Θα μου άρεσε να πάω στη δίκη για την αποπομπή μου - Θα καθόμουν στην πρώτη σειρά

Η Γερουσία ενέκρινε τους κανόνες για τη δίκη Τραμπ

Tags:
Γερουσία ΗΠΑ, ΗΠΑ, δίκη, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK