05:59 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το BBC ζητά τη βοήθεια της Αντζελίνα Τζολί, ώστε να μάθει στα παιδιά πως να ξεχωρίζουν τα fake news από την πραγματικότητα, με νέα σειρά.

Την Αντζελίνα Τζολί επιστρατεύει το BBC, προκειμένου να μάθει στα παιδιά πως να ξεχωρίζουν τα fake news και να μπορούν να φιλτράρουν με κριτικό μυαλό, τα τρέχοντα θέματα.

Το νέο πρόγραμμα θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί, αμέσως μετά από τα πρωινά καρτούν, στο BBC World News, στο YouTube και στο BBC iPlayer του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η σειρά θα χρησιμοποιεί τα ρεπορτάζ του BBC World Service, ώστε να παρουσιάσουν στα παιδιά πως οι δημοσιογράφοι ξεχωρίζουν τα γεγονότα από τη φαντασία και βοηθώντας τα παιδιά, από 13ων ετών και πάνω να «ξεχωρίσουν το αληθινό από το ψεύτικο στο διαδίκτυο», δήλωσε ο διευθυντής του BBC World Service Group, Τζέιμι Άνγκους.

«Ελπίζω θα βοηθήσει τα παιδιά να βρουν τις πληροφορίες και τα εργαλεία που χρειάζονται, μέσα από τι δίκτυο του BBC World Service, των χιλιάδων δημοσιογράφων του και των πολλών υπηρεσιών σε διάφορες γλώσσες σε όλο τον κόσμο, ώστε να κάνουν τη διαφορά σε θέματα που τα αφορούν» ανακοίνωσε η Τζολί από την πλευρά της.

Η Αντζελίνα Τζολί έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης αλλά και το διαδίκτυο για σημαντικά θέματα, παρουσιάζοντας τα με όση αντικειμενικότητα μπορεί, όπως το προσωπικό της θέμα με τον καρκίνο, όταν και προχώρησε σε διπλή μαστεκτομή για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, κινητοποιώντας πολλές γυναίκες στον κόσμο να ασχοληθούν με το θέμα. Αυτή τη φορά, θα ασχοληθεί με ένα πιο περίπλοκο θέμα, αυτό των fake news, δεδομένου πως το BBC ίσως δεν θα μπορεί να δείξει την ίδια αντικειμενικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα fake news κατά της Ρωσίας: Πέντε περιπτώσεις «δυτικών παραμυθιών»

Fake ο λογαριασμός της Σακελλαροπούλου στο Twitter - «Ξαναχτύπησε» ο Ντεμπενεντέτι

 

Tags:
παιδιά, Αντζελίνα Τζολί, fake news, BBC
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK