07:56 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στις 68 σελίδες των εγγράφων που σκιαγραφούν την προσωπικότητα του Αδόφλου Χίτλερ, υπάρχουν ακόμη αναφορές ότι ο ηγέτης του ναζιστικού κόμματος έπασχε από το «σύνδρομο του Μεσσία».

Οι εφημερίδες περιγράφουν τον ηγέτη του Τρίτου Ράιχ ως έναν εμμονικό, σεξουαλικά ανίκανο και θυμωμένο άνθρωπο.

Πρόσφατα, η βρετανίδα ιστορικός Έμα Κρέγκι μίλησε για τις λεπτομέρειες της σεξουαλικής ζωής του Φύρερ.

Η Κρέγκι ισχυρίστηκε ότι ο ηγέτης των Ναζί είχε ένα μικροσκοπικό πέος, έκανε ενέσεις με τεστοστερόνη από ζώα και χτυπούσε σκύλους για να εντυπωσιάσει την σύντροφό του Εύα Μπράουν.

Ο Χίτλερ με έναν γερμανικό ποιμενικό
© AFP 2020 /
Ο Χίτλερ με έναν γερμανικό ποιμενικό

Ο Αδόλφος Χίτλερ σκέφτονταν ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός και μάλιστα πως μέσω αυτού πραγματοποιούνταν η δεύτερη έλευση του Σωτήρα, ανέφερε το Daily Star επικαλούμενο αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA.

Στις 68 σελίδες των εγγράφων που σκιαγραφούν την προσωπικότητα του Αδόφλου Χίτλερ, υπάρχουν ακόμη αναφορές ότι ο ηγέτης του ναζιστικού κόμματος έπασχε από το «σύνδρομο του Μεσσία».

(Το «σύνδρομο του Μεσία» είναι μια κατάσταση στην οποία ένα άτομο έχει την πεποίθηση ότι προορίζεται να γίνει σωτήρας σήμερα ή στο εγγύς μέλλον. Ο όρος μπορεί επίσης να αναφέρεται σε μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο πιστεύει ότι είναι υπεύθυνο για την σωτηρία ή την παροχή βοήθειας σε άλλους).

Ομιλία του Χίτλερ το 1938
© AFP 2020 /
Ομιλία του Χίτλερ το 1938

Ένα μυστικό αρχείο που καταρτίστηκε από το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών, που στη συνέχεια έγινε η CIA, παρουσίασε ένα βιογραφικό σκίτσο του Φύρερ.

Σύμφωνα με τον φάκελο, ο Χίτλερ περιγράφεται ως σεξουαλικά ανίκανος, εμμονικός και ναρκισσιστικός άνθρωπος. Ειδικότερα, το έγγραφο έλεγε ότι ο Φύρερ ονειρευόταν ότι ήταν ένας μεσσίας που θα «καθάριζε» το Βερολίνο, το οποίο έβλεπε ως «την Βαβέλ της αμαρτίας».

Ο Χίτλερ άρχισε να σκέφτεται τον εαυτό του ως ένα ημίθεο στις αρχές της δεκαετίας του 1920, καθώς δημιούργησε το ναζιστικό κόμμα, αναφέρουν τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα. Μέχρι το 1923, άρχισε να «μιλάει για τον εαυτό του ως τον Μεσσία του κόσμου», αναφέρει το αρχείο.

Αυτές οι σκέψεις επηρέασαν την πολιτική και τη σεξουαλική ζωή του. Οι εφημερίδες περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο ο Χίτλερ αντέδρασε στο δημοσίευμα μιας εφημερίδας που ανέφερε ότι ήταν αραβωνιασμένος με την αδερφή ενός γιατρού, ονόματι Dr. Sedgwick.

Ο Χίτλερ κοιτά τη θέα από το Κάστρο της Πράγας το 1939
© AFP 2020 / -
Ο Χίτλερ κοιτά τη θέα από το Κάστρο της Πράγας το 1939

«Ο Χίτλερ ήταν πολύ κολακευμένος από τη φήμη και όταν πιέστηκε (από τον Dr. Sedgwick) είπε: Σε εξουσιοδοτώ να ενημερώσεις τον Τύπο ότι ποτέ δεν θα αρραβωνιαστώ ούτε θα παντρευτώ κάποια γυναίκα. Η μόνη αληθινή νύφη για μένα είναι και πάντα θα είναι ο Γερμανός λαός».

Σε ένα άλλο σημείο, τα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς πώς ο Χίτλερ φανταζόταν ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός: «Ήμουν σχεδόν δίπλα στον εαυτό μου, σχεδόν φανταζόμουν τον εαυτό μου ότι είναι ο Ιησούς Χριστός», φέρεται πως ισχυριζόταν ο Φύρερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πενς μίλησε για την απελευθέρωση του Άουσβιτς, αλλά... «ξέχασε» να αναφέρει τον Κόκκινο Στρατό

Πώς ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς - Ιστορικές μαρτυρίες

Tags:
CIA, ΗΠΑ, Μεσσίας, Ιησούς Χριστός, Γερμανία, ναζιστικός χαιρετισμός, ναζί, Αδόλφος Χίτλερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK