14:41 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (359)
0 0 0
Βρείτε μας

Ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Κίνα, εξέδωσαν και οι καναδικές αρχές, μετά από παρόμοια οδηγία των ΗΠΑ.

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες του Καναδά να αποφύγουν ταξίδια προς την Κίνα, εξέδωσε και η Καναδική κυβέρνηση, μετά από παρόμοια οδηγία των ΗΠΑ.

Η νέα ενημερωμένη οδηγία, συμβουλεύει και παροτρύνει τους Καναδούς να «αποφύγουν όλα τα ταξίδια» στην επαρχία Χουμπέι, συμπεριλαμβανομένων «των πόλεων Γουχάν, Χουανγκάανγκ και Ενζού» ως μέτρα που θα αποτρέψουν την εξάπλωση της έξαρσης του ιού.

​Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσφατα χαρακτήρισε τον κίνδυνο για έξαρση του ιού στο σύνολο του κόσμου, από «μέτριο» σε «υψηλό», καθώς ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως έχει φτάσει τα 2.014, εκ των οποίων 1.985 εξ αυτών να είναι στην Κίνα.

Παρά τις προσπάθειες των κινεζικών αρχών, ο ιός έχει περάσει τα σύνορα της χώρας, με επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν αναφερθεί στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, την Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, την Μαλαισία, το Νεπάλ, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τον Καναδά.

Την περασμένη εβδομάδα, οι πόλεις Γουχάν, Χουανγκάανγκ και Εζού, απομονώθηκαν τελείως, σε καθεστώς καραντίνας, με τους πολίτες τους να απαγορεύεται να φύγουν ή να εισέλθουν στις πόλεις αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για ταξίδια προς την Κίνα, υπό το φόβο του κορονοϊού

Κορονοϊός: Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Καναδά και Σρι Λάνκα

Θέμα:
Κορονοϊός (359)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Γουχάν, Κίνα, κορονοϊός, ταξιδιωτική οδηγία, Καναδάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK