04:08 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την αποστολή δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών παρακολούθησης, drones, ανακοίνωσε ο 7ος Στόλος των ΗΠΑ στη νήσο Γκουάμ, όπου διατηρεί βάση.

Με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, drones, ενδυναμώνετε ο 7ος στόλος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Τα δύο drones, τύπου MQ-4C Triton, έφτασαν στην αεροπορική βάση Άντερσεν στο Γκουάμ, όπου θα προστεθούν στον εναέριο στόλο άλλων drones, όπως των P-8A Poseidon και P-3 Orion, για την συλλογή πληροφοριών.

«Η απόκτηση των MQ-4C Triton από τον 7ο στόλο, επεκτείνει την περιοχή επιχειρήσεων των ΗΠΑ στον δυτικό Ειρηνικό» δήλωσε στην ανακοίνωση ο Πλοίαρχος Ματ Ράδερφορντ, διοικητής των περιπολιών του 7ου Στόλου. «Συνδυάζοντας τις ικανότητες των MQ-4C Triton με αυτές των P-8, P-3 και EP-3, θα βελτιωθεί η θαλάσσια κυριαρχία και η υποστήριξη σε τοπικά και διεθνή θέματα ασφάλειας» πρόσθεσε.

Το Γκουάμ αποτελεί μέρος των ΗΠΑ στην Μικρονησία, στην οποία περιλαμβάνεται και η αλυσίδα νησιών Μαριάνας, περίπου 1.900 μίλια από τις κινέζικες ακτές.

Τα εν λόγω drones, τα οποία έφτασαν στη βάση την Κυριακή, θα χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο για παρακολούθηση περιστατικών ναυτικής φύσης.

Το μεγάλο άνοιγμα φτερών τα κάνει τα μεγαλύτερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ΗΠΑ και μπορούν να φτάσουν σε επιχειρησιακό ύψος τα 65.000 πόδια για 30 ώρες πτήσης. Έκθεση του 2015, έκρινε πως τα κατασκοπευτικά drones που κοστίζουν περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, αποτελούν πολύτιμα εργαλεία.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να αγοράσει 68 από τα συγκεκριμένα drones, ενώ η Ουάσινγκτον έχει πουλήσει ήδη έξι στην Αυστραλία και τέσσερα στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Στόλτενμπεργκ καυχιέται πως το ΝΑΤΟ έχει drones που μπορούν να κοιτούν βαθιά στη ρωσική ενδοχώρα

Tags:
drones, αεροπορική βάση, Γκουάμ, Πολεμικό Ναυτικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK