19:34 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχέδιο για ενδεχόμενη εκκένωση των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι, φαίνεται πως εξετάζουν οι ρωσικές και οι κινέζικες αρχές.

Συνεννοήσεις μεταξύ της ρωσικής πρεσβείας στην Κίνα και των κινεζικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι πιθανότητες και οι διαδικασίες εκκένωσης των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο της έξαρσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ρωσικής πρεσβείας ωστόσο, οι αρχές της Κίνας δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για σχέδιο εκκένωσης των ξένων υπηκόων από την επαρχία Χουμπέι.

Το Σάββατο, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ρωσικής πρεσβείας στο Πεκίνο, Γκεόργκι Εγκόροφ, δήλωσε πως Μόσχα και Πεκίνο συζητούν την εκκένωση 140 Ρώσων πολιτών.

Όπως όμως σημειώθηκε, οι απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει οι κινέζικες αρχές στις μετακινήσεις, έχει φέρει τις δυο πλευρές σε συνεννοήσεις για να ετοιμαστεί σχέδιο εκκένωσης.

 

Έτσι, οι αξιωματούχοι της πρεσβείας της Ρωσίας, καλούν τους Ρώσους υπήκοους που βρίσκονται στην περιοχή να δείξουν κατανόηση και να παραμείνουν ψύχραιμοι, μέχρι να βρεθεί μία λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα 106 τα θύματα του κορονοϊού, με 4.515 κρούσματα λένε οι αρχές της Κίνας

Ο Καναδάς προτρέπει τους πολίτες, να αποφύγουν όλα τα ταξίδια προς την επαρχία Χουμπέι της Κίνας

Tags:
εκκένωση, κορονοϊός, Κίνα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK