05:06 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νετανιάχου βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει τη «συμφωνία του αιώνα», το σχέδιο ειρήνευσης για Παλαιστίνη και Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι θα αποσύρει το αίτημα ασυλίας σε ό,τι αφορά τη δίωξη για διαφθορά εναντίον του.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει στους πολιτικούς του αντιπάλους να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα προκειμένου να οδηγήσουν σε ναυάγιο την «ιστορική αποστολή του», αναφερόμενος προφανώς στην πολυαναμενόμενη δημοσιοποίηση του σχεδίου για την επίλυση της διαμάχης Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Η κίνηση του Νετανιάχου έρχεται καθώς η Κνεσσέτ αναμένεται να αποφασίσει την επιτροπή που θα διαχειριστεί το αίτημα ασυλίας του Νετανιάχου. Η ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε πολιτικοποιημένη από τα δεξιά κόμματα που στηρίζουν τον Νετανιάχου.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας θα σημάνει ότι ο γενικός εισαγγελέας μπορεί να καταθέσει μήνυση στο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ χωρίς να χρειάζεται να περιμένει την από φαση τη Κνεσσέτ.

Tags:
ασυλία, έρευνα, διαφθορά, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK