16:04 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (331)
0 0 0
Βρείτε μας

Επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ υποστηρίζουν πως έχουν παρασκευάσει το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό αλλά χρειάζεται χρόνος για την κλινική δοκιμή του.

Το πρώτο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους στην Κίνα έχει ήδη παραχθεί σύμφωνα με τον Γιουέν Κβοκ – γιουνγκ, επικεφαλής του τμήματος Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Ο επιστήμονας, που μίλησε στην South China Morning Post, ξεκαθαρίζει ωστόσο πως θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές προτού βγει στην αγορά.

«Έχουμε ήδη παράγει το εμβόλιο, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το δοκιμάσουμε στα ζώα», δήλωσε , χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου το εμβόλιο θα είναι έτοιμο για τους ασθενείς.

Ήταν, ωστόσο, σαφής ότι θα χρειαστούν μήνες για να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές σε ζώα και τουλάχιστον ένας ακόμη χρόνος για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο προτού να θεωρηθεί κατάλληλο προς χρήση.

Οι ερευνητές στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται πως τροποποίησαν το εμβόλιο της γρίπης με μέρος του επιφανειακού αντιγόνου του κορονοϊού, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά του ιού της γρίπης καθώς και ενάντια στον νέο κορονοϊό, ο οποίος προκαλεί πνευμονία.

Οι κοροναϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών που προκαλούν ασθένειες που κυμαίνονται από το κοινό κρυολόγημα έως πιο σοβαρές ασθένειες όπως το Mers και το Sars.

Θέμα:
Κορονοϊός (331)
Tags:
επιστημονική μελέτη, έρευνα, ασθενείς, εμβόλιο, Χονγκ Κονγκ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK