06:00 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γερμανία ακύρωσε την αγορά αμερικάνικων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις ΗΠΑ, αξίας 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την απόφαση να ακυρώσει την αγορά αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, drones, από τις ΗΠΑ, τύπου Triton, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα προτιμήσουν τρία αεροσκάφη Global 6000, της καναδέζικης εταιρίας Bombardier, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Αν και η Γερμανία αρχικώς είχε σχεδιάσει να εξοπλίσει το Σύστημα Εναέριας Παρακολούθησης, Pegasus, με drones, τα σχέδια άλλαξαν, εξαιτίας των Ευρωπαϊκών κανονισμών αεροπλοΐας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, ο προϋπολογισμός για την αγορά των αμερικανικών drones που είχε αποφασιστεί το 2018 με 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε «αυξηθεί σημαντικά» και δεν θα παραδίδονταν πριν από το 2025.

Επιπροσθέτως, τα επανδρωμένα αεροσκάφη δεν δημιουργούν επιπλοκές με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αεροπλοΐας.

Η Γερμανία είχε βρεθεί αντιμέτωπη με ένα παρόμοιο πρόβλημα, όσον αφορά στο πρόγραμμα Euro Hawk, μέσω του οποίου θα προμηθευόταν πέντε RQ-4 Global Hawk, αλλά τελικά τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν τον Μάιο του 2013, λόγω αμφιβολιών για την τήρηση των Ευρωπαϊκών κανόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη βάση των ΗΠΑ στο Γκουάμ αναλαμβάνουν δράση δύο νέα drones

 

Tags:
drones, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ΗΠΑ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK