ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κατάσταση σοκ φέρεται να είναι ο Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος βρίσκεται και κρατείται, πλέον, στη Γαλλία. Μάλιστα, αρνείται να σταματήσει την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ δεν σκοπεύει να σταματήσει την απεργία πείνας, που φτάνει σήμερα τις 40 ημέρες, όπως ενημέρωσε ένας εκ των δικηγόρων του, ο Τιμοφέι Μουσάτοφ.

«Ο Αλεξάντερ βρίσκεται ήδη στη 40η ημέρα της απεργίας πείνας. Οι προσπάθειές μου να τον πείσω χθες και προχθές για να σταματήσει, στην ακρόαση της υπόθεσης του στο δικαστήριο του Παρισιού, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με τον κ. Μουσάτοφ, ο Βίνικ «κατηγορηματικά αρνήθηκε να τη σταματήσει, λέγοντας ότι οι δικηγόροι δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα, σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει νόμος γι' αυτόν». 

Ο Βίνικ βρίσκεται στη Γαλλία από τις 23 Ιανουαρίου, όπου μεταφέρθηκε έπειτα από την απόφαση έκδοσής του από το ελληνικό δικαστήριο. Χθες, το γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε, ότι ο Ρώσος πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στο Παρίσι.

«Έχουμε 10 ημέρες στη διάθεσή μας για να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης του γαλλικού δικαστηρίου. Για να την προετοιμάσουμε, χρειαζόμαστε πρόσβαση σε έγγραφα, στον πελάτη μας. Σήμερα, δεν έχουμε πρόσβαση σε έγγραφα. Προς το παρόν, δεν έχουμε εξασφαλίσει πλήρως το σύνολο των κατηγοριών και των αποδεικτικών στοιχείων, που έπρεπε απαραίτητα να μας παρέχουν. Και, συν σε όλα αυτά, για την προετοιμασία, πρέπει να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στον ίδιο τον Αλεξάντερ Βίνικ, που επίσης δεν έχουμε», τόνισε ο Μουσάτοφ.

Υπογράμμισε επίσης, ότι κάθε φορά που οι δικηγόροι θέλουν να επισκεφτούν τον πελάτης του και να του μιλήσουν για μισή ώρα, χρειάζεται να περιμένουν από τρεις έως ακόμα και πέντε ώρες.

«Αυτός είναι ένας τεχνητός περιορισμός, από την στιγμή, που τον επισκεπτόμαστε απευθείας στο κελί της φυλακής όπου κρατείται. Ο χρόνος που χρειάζεται για να περπατήσουμε από την είσοδο της φυλακής έως το κελί του είναι τρία λεπτά, και, για εμάς, αυτό το σύντομο ταξίδι διαρκεί από τρεις έως πέντε ώρες», ανέφερε ο κ. Μουσάτοφ.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν ο Βίνικ στην πραγματικότητα βρίσκεται στη φυλακή και όχι στο νοσοκομείο, όπως ήταν πριν, ο Μουσάτοφ εξήγησε ότι ο πελάτης του «βρίσκεται σε ξεχωριστό μπλοκ του νοσοκομείου Pitié Salpêtrière, κατασκευασμένο ως φυλακή, δηλαδή σε νοσοκομείο τύπου φυλακής», όπου «ο θάλαμος είναι ένα κελί με γιατρούς δίπλα, ενώ κατά τα άλλα είναι το ίδιο μοναχικό κελί».

«Η κατάστασή του είναι τρομακτική, η χθεσινή μέρα του κατέστησε σαφές, ότι αυτό που είχε συμβεί στην Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή. Στη Γαλλία, οι συνθήκες των νομικών διαδικασιών δεν θα είναι καλύτερες για τον ίδιο. Χθες, η ακρόαση της υπόθεσής του στο δικαστήριο διεξήχθη με καταστροφική παραβίαση όλων των δικαιωμάτων του. Δεν δόθηκε λόγος να εκφράσει την υπεράσπισή του κατά τη διάρκεια της ακρόασης σε ένα σοβαρά άρρωστο άτομο, η μοίρα του οποίου επρόκειτο να αποφασιστεί εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκδοση του Βίνικ στη Γαλλία: Προς τι η ύπουλη μεθόδευση αντί μιας ανθρώπινης προσέγγισης;

Γιατί η έκδοση του Βίνικ σε Γαλλία και ΗΠΑ συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Tags:
ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK